Bloc personal,

diumenge, 6 de setembre del 2020

Mulan (2020)

[918]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Niki Caro
Guió: Rick Jaffa, Amanda Silver
Actors: Yifei Liu, Donnie Yen, Li Gong

[ Acció, aventura, drama ] 1h 55min

Sinopsi

IMDb (5,6):
“Una jove donzella xinesa es disfressa de guerrera per salvar el seu pare. Un llargmetratge d'acció en viu basat en 'Mulan' de Disney.”

Crítica

Quina gran decepció!

Havia sentit que, si no t’esperaves cap cosa de l’altre món, la pel·lícula acomplia les expectatives. La veritat és que m’ha semblat una pel·lícula molt toba i ja no perquè no hi surti una gota de sang –fins i tot a l’escena de la lluita final on el dolent és ferit de mort amb una fletxa, es toca el pit amb la mà i es mira la mà SENSE SANG!– sinó perquè aquells que deien que era una pel·lícula de bushido, en la meva opinió tampoc ho és.

Per començar cal dir que no és una pel·lícula per nens per molt suau que l’hagin feta: és una pel·lícula de guerra! L’argument, en línies generals –i també en molts detalls–, sí segueix la pel·lícula original d’animació. Ara bé, la pel·lícula original era un musical i aquí, de tant en tant anaves sentint molt subtilment algunes notes de la melodia de fons. Em sembla que, encara que no sigui un musical, haguessin pogut fer una banda sonora ben potent i maca seguint l’harmonia i melodia de l’original. En aquest sentit, han volgut desmarcar-se tant que han perdut l’única connexió que podien tenir.

L’única gràcia que tenia la pel·lícula original eren el grill i el drac i aquí, el grill és un soldat més… Perd tota la gràcia, no hi ha comèdia, i es converteix en una pel·lícula seriota de guerra. Per altra banda, la història d’amor està tan desdibuixada que la coneixes de l’original, no perquè aquí s’hi insinuï res.

M’encanten les pel·lícules de bushido i les de mastegots, en general, així que hi hagi una mica de coreografia ben feta, però em sembla que, tot i que diuen que hi han hagut els millors treballant-hi, no aconsegueix ni una cosa ni l’altra. És molt, però molt descafeïnada i fins i tot em sembla que aquesta coreografia està castrada. No li veig una gràcia i una continuïtat. Se’m fa estrany… L’únic que sí aguanta són alguns moviments que fa la protagonista amb l’espasa, però és tan puntual que no arriba a uns mínims.

Potser és que últimament he vist massa pel·lícules de mastegots orientals i això em sembla una broma. Al final no acaba sent una pel·lícula de mastegots coreografiada, ni una de guerra, ni una d’amor, ni molt menys un musical. S’han volgut desmarcar tant, que al final no és res.

21€ estan cobrant per veure aquesta pel·lícula en plataformes digitals? Permeteu-me que me’n rigui.

Resum (amb espòilers)

Quan l’emperador de la Xina emet un decret pel qual un home per família ha de servir a l’exèrcit imperial per defensar el país dels invasors del nord, Hua Mulan, la filla gran d’un guerrer honrat, intervé per substituir el seu pare malalt. Disfressant-se d’home, Hua Jun, és provada a cada pas del camí i ha d’aprofitar la seva força interior i abraçar el seu veritable potencial. És un viatge èpic que la transformarà en una guerrera honrada i li guanyarà el respecte d’una nació agraïda ... i d’un pare orgullós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada