Bloc personal,

diumenge, 31 de gener del 2021

Housebound (2014)

[969]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Gerard Johnstone
Guió: Gerard Johnstone
Actors: Morgana O'Reilly, Rima Te Wiata, Glen-Paul Waru

[ Comèdia, terror, misteri ] 1h 47min

Sinopsi

IMDb (6,8):
“Una jove es veu obligada a tornar a casa seva després de ser arrestada domiciliària, on sospita que hi ha alguna cosa malvada a l'aguait.”

Crítica

Una curiositat de les antípodes ben parida…

Una producció nova zelandesa que m’ha fet riure un parell de cops (recordo que és de por). M’ha agradat.

Resum (amb espòilers)

Kylie, una jove amb problemes, i el seu còmplice intenten robar la caixa forta d'un caixer automàtic, però la policia les captura. A causa de la seva història de reincidència, el jutge la condemna a arrestar domiciliària durant vuit mesos sota la cura de la seva mare, Miriam. Kylie no s’entén ni amb la seva mare ni amb el seu padrastre, Graeme. Un contractista de seguretat, Amos, explica que el monitor del turmell de Kylie avisarà la policia si alguna vegada surt del recinte de la casa de la seva mare.

Kylie queda frustrada quan Miriam afirma que la casa està embruixada. Després que una mà sense cos l’agafi al soterrani, Kylie es convenç que hi ha un intrús a la casa. Amos es pren seriosament el suggeriment de Miriam sobre una inquietud i promet tornar amb equips de caça de fantasmes. Després d'una sèrie d'experiències inexplicables, Kylie creu que pot haver-hi un fantasma a la casa. Dennis, el psicòleg clínic de Kylie, es preocupa pel que creu que són deliris en Miriam i Kylie. Graeme revela que la seva casa va ser una vegada a mitja casa i el lloc d'un assassinat horrible. Descobreixen proves del crim, inclòs un retenció d’ortodòncia.

Quan Kylie i Amos descobreixen que la seva veïna utilitza un retenedor, Kylie irromp a la casa de l'home mentre intenta agafar-lo. Després de fugir cap a casa i amagar-se al soterrani, entra en pànic i apunyalar accidentalment Graeme. Amos intenta irrompre a casa del seu veí al costat, però el veí diu que ell no és l'assassí. Explica la història d’un jove savant, Eugene, a qui va adoptar. Eugene és expert en mecànica i electrònica i va desaparèixer un any abans de l'assassinat, tot i que el veí creu que n'és el responsable.

Kylie descobreix els passadissos secrets d'Eugene a casa seva. Ella i Amos convergeixen a la comissaria de policia, i Amos corrobora les seves històries salvatges d’un assassí en sèrie que viu als passadissos amagats. Tot i això, la policia no troba proves i Dennis convenç a tots els implicats que seria millor que Kylie fos institucionalitzada. Una vegada que Dennis revela que porta un retenedor, Kylie es desconfia d'ell. Quan ella s'enfronta a ell amb proves que era intern en la casa de mitja casa, intenta matar Miriam i Kylie, mentre incapacita Amos. Kylie i Miriam fugen als túnels secrets, on es troben amb Eugene.

En adonar-se que la seva activitat paranormal ha estat Eugene durant tot aquest temps, al principi s’espanten però s’adonen que és amable. Dennis apunya a Eugene, fa fora a Kylie i comença a escanyar Miriam. Eugene desperta a Kylie i li lliura una arma que utilitza per apunyalar Dennis. Eugene llença un interruptor i l’alta tensió explota el cap de Dennis. Mesos després, tots s’han recuperat, Amos es treu el monitor del turmell de Kylie i, aparentment, Eugene s’ha convertit en un membre acceptat (tot i que no es veu sobretot) de la casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada