Bloc personal,

divendres, 19 d’abril del 2019

Star Trek: Discovery (2019) S02

[79]

Valoració



Fitxa tècnica

Creadors: Bryan Fuller, Alex Kurtzman
Actors: Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Anthony Rapp

[ Acció, aventura, drama ] 14 capítols de 40-65 minuts.

Sinopsi

IMDb (7,4):
“Deu anys abans de Kirk, Spock i l’Enterprise, la USS Discovery descobreix nous mons i formes de vida a mesura que un oficial de la Flota Estelar aprèn a entendre totes les coses alienígenes.”

Crítica

Amb ganes de saber com s’ho farà la Discovery per tornar en la tercera temporada…

Se m’ha fet llarga la història fins el moment, per exemple, que finalment ha aparegut Spock. En qualitat, la meva sensació és que ha baixat significativament… o això o m’he acostumat a la novetat i res em sembla suficient.

Per altra banda, però, m’agrada el to més populista que ha agafat i l’esforç que han fet per tancar el cercle fins enviar els personatges clàssics del capítol pilot d’Star Trek (recordem: capità Pike) a l’inici de la saga.

Resum (amb espòilers)

Un cop acabades les batalles amb l’imperi Klingon de la primera temporada, ara apareixen senyals en el cel a anys llum de distància i la Discovery va una per una buscant-les i tot porta, en principi, en una cerca d’Spock. Però Spock no és l’únic que cal cercar…

Hi ha un aconteixement extraordinari que és el fet que una entitat espacial no biològica, en el punt de la seva extinció, aboca tota la informació de tot el que ha viscut a la Discovery. Aquesta informació digital té consciència pròpia i vol pendre la seva pròpia identitat. L’anomenen Control. El problema ve quan se n’adonen que aquesta intel·ligència artificial en el futur extingirà tota traça d’ésser viu a la galàxia, per no tenir cap tipus d’amenaça. Així que, maquiavèlicament, va recuperant més i més informació i eliminant tot obstacle que se li posa al davant.

Durant els 14 capítols apareixen fins a 5 senyals (de 7) “divines” d’un ser que ve del futur que sembla ser un àngel i que fa que els aconteixements succeixen d’una manera determinada. Acabem sabent que aquestes senyals finalment les realitza la mare de Burnham amb un vestit especial per viatjar en el temps, tot i que està atrapada per sempre en el futur. Aquest mateix vestit, refet des de zero, l’utilitzarà Burnham per tancar el cicle en el temps i tornar a preparar les cinc senyals.

Una sisena senyal serà la que enviarà a la Discovery per guiar-la, quan decideixen que, per lliurar-se de Control, l’única escapatòria possible és viatjar en temps cap el futur amb la Discovery i deixar-la allà per sempre. I la setena senyal és la que envia a Spock per comunicar-li que està bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada