Bloc personal,

divendres, 10 de febrer del 2006

Un pas enrera per fer-ne dos endavant...

Això és el que he tret de conclusió després de llegir aquest article.

Sembla ser que els processadors G5 que tenim ara, són autènticament de 64 bits, però poques aplicacions aprofiten aquests 64 bits. És, una vegada més, una aposta de futur d'Apple per definir cap on van les tecnologies, però que de fet no s'ha sabut aprofitar.

Així doncs els nous processadors Intel Core Duo consumeixen menys enegia que els G5 i per tant s'escalfen menys (per això s'han posat als portàtils MacBook Pro), però el que no hem sabut fins ara és que són de 32 bits. Quan d'aquí 2 dies tots els PC seran ja de 64 bits, Mac fa un pas enrera i posa un processador de 32 bits.

No obstant queda clar que els nous MacBook Pro i els nous iMac són molt més superiors en rendiment de processador que els G5. El que explica en aquest article és que les tendències de cap on van les noves tecnologies apunten a que, durant un temps, hauran de conviure les aplicacions fetes per processadors G5 i Intel Core Duo, i això durarà fins que els G5 siguin obsolets... El meu G5 és de desembre de 2005!!! Això és una bojeria! Passarà una mica com va passar amb el canvi a processadors PowerPC o amb el canvi de OS9 a OSX. Estem doncs en una època de transició... de fet ho hem estat sempre, no?

Consell per qui s'hagi de comprar un ordinador: si et fa falta ara, compra-te'l; si et pots esperar, és que no et fa falta.

A tot això se li poden afegir el tema Blu-Ray (nou estàndar de discs compactes que utilitza làser blau en comptes del clàssic vermell i permet veure pel·lícules en alta definició, per exemple, competint directament amb el HD-DVD, el següent pas del DVD), discs durs de tecnologia perpendicular en terabytes, el Wi-Max (accés a internet sense cables amb radis de cobertura de 50 Km), etc. Masses paraules "noves", no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada