Bloc personal,

dimarts, 21 de febrer del 2006

Idees de negoci

Fa un temps vaig veure per la tele que a Barcelona sortejàvem terrenys o parcel·les per poder plantar... hortets. Plantar, cultivar, conrear... en fi, plantar tomàquets! Eren terrenys que quedàven "morts" enmig de mançanes...

Quan va sortir aquesta notícia em vaig donar compte que realment la idea, que ja havia tingut feia temps, podia ser bona.

No recordo com va sorgir la idea... potser arrel d'una altra notícia: al Japó, empreses grans, per aconseguir que els seus treballadors no s'estressin i estiguin relaxats, han disposat als baixos dels edificis sales grans amb cultius hidropònics (sense terra) i llum artificial. Allà planten els seus enciams que després es mengen al dinar.

La idea és aquesta: disposar d'un terreny més o menys gran per tal de "retallar" en petites parcel·les que es llogen a executius estressats i poden plantar els seus enciams i tomàquets. Una condició important és que el terreny estigui a prop de la feina. Una altra quëstió interessant és que aquest cultius tinguin controls mitjançant domòtica, o dit d'una altra manera, que si la planta necessita aigua avisi al seu amo que li fa falta aigua i que pugui regar-la físicament en el seu lloc o que des de la feina li doni a un botó i la planta es regui soleta...

Aquí queda aquesta idea. Ben portada pot ser interessant. Segur que algú l'ha pensat també i algú altre está valorant la possibilitat de portar-la a terme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada