Bloc personal,

diumenge, 9 d’abril del 2006

Utilitats del paper


Llegint La Fura, el setmanari de distribució gratuïta del Penedès, he llegit un article en el suplement Enjòlit que incorpora molt interessant. Aquest PDF conté un article a les pàgines 10 i 11 que parla de les utilitats del paper. Com per exemple pantalles on el suport és el paper i la pantalla s'imprimeix... difícil d'entendre, oi?

I el més curiós del cas és que se'ns ve a sobre... cosa de dos anyets.

I és que fa uns anys es vaticinava la desaparició del paper i l'aparició de pantalles de plasma o de LCD o el que fos. O fins i tot hologrames i coses per l'estil. Al final, però, sembla que el paper ens exerceix una mena d'atracció fatal, als humans (no en va és el nostre principal transmissor de coneixements des de fa mil·lennis). I ho ha fet –ves quines ironies té la vida!– creant pantalles de vídeo imprimibles. Sí, sí. Si fa un temps la casa Bell Labs va aconseguir imprimir processadors com si fossin revistes, ara els ha tocat el torn a les pantalles de vídeo. I la novetat rau en el fet que aquestes pantalles de vídeo impreses es poden fer... sobre cartró o paper! Sí. Abaratint així els costos i és prou flexible com per permetre imprimir aquestes pantalles en caixes de cereals, tetrabricks de llet, en llibres o en caixes de medicaments. Per exemple. [text Natàlia Rigol]


La imatge representa diagrames esquemàtics per construir un mòdul tubular de l'òrgan bioimpressió. Les fulles blaves representen el gel del biopaper o de la bastida. El gel i les partícules esfèriques "histotypical de la biotinta són capa-per-capa de dipositades/impresses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada