Bloc personal,

dimarts, 29 de maig del 2007

Web 2.0


Per qui no sàpiga què és la web 2.0 que ja fa alguna setmana que he anat mencionant aquí un videoclip força interessant.

Ara... que si algú tenia realment curiositat per saber què és això que últimament està en boca de "tothom" ja hauria mirat la Viquipèdia o alguna cosa semblant, oi?

La web 2.0 és:
"El concepte Web 2.0 va ser esmentat per primer cop per O'Reilly Media el 2004[1], referint-se a la percepció que la segona generació de la Web es basava en comunitats i en serveis de hosting, com ara els espais web de treball en xarxa, les wikis, i folksonomies que faciliten la col·laboració i en el fet de compartir entre usuaris espais per a fotografies, textos i vincles amb altres Web-sites, els tres exemples més clars són Flickr, del.icio.us i el ja famós Youtube. O'Reilly Media va titular una sèrie de conferències al voltant d'aquest concepte i des d'aleshores ha estat àmpliament adoptat.

Encara que el terme suggereix una nova versió de la Web, no fa referència a una actualització o evolució d'internet o de la tecnologia específica de la World Wide Web, però sí que es refereix als canvis que es fan de l'ús de la plataforma. D'acord amb Tim O'Reilly, "Web 2.0 és la revolució del negoci en la indústria dels ordinadors causat per la movilitat de la plataforma d'internet, i un intent d'entendre les regles per a l'èxit sobre el que és nou a la plataforma"[2]

Alguns experts en tecnologia, principalment Tim Berners-Lee, han qüestionat el terme considerant que s'ha magnificat, molts dels components tecnològics de "Web 2.0" ja eren presents en la creació de la primera World Wide Web."

... diu la Viquipèdia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada