Bloc personal,

dijous, 17 de gener del 2008

Ja treballo amb el nou iMac 24" d'alumini


La setmana passada van portar dos iMacs nous de 24" d'alumini. Un pel Jordi i un per mi. El tercer era per la Vinyet però no va arribar fins principis d'aquesta setmana. I amb l'últim iMac arribàvem també els cables miniDVI per conectar el segon monitor (VGA en el meu cas)

La "gràcia" és que aquest cop, gràcies al contacte de la Marta (sembla que al sopar hi va haver "reconciliació"... o almenys se'n va donar compte del ridícul que està fent amb la gent que marxa), els ordinadors han vingut carregats de software pirata sense haver-nos de buscar la vida... és a dir, sense haver-me de tocar-me a mi els collons... que igualment me'ls tocaran... però el gruix de la feina d'instal·lació ja ve fet.

Aquests iMacs ja porten Leopard (Mac OS X 10.5.1) de sèrie. Processador 2.4 GHz Intel Core 2 Duo, 3GB 664 MHZ DDR2 SDRAM de memòria i 300 GB d'HD. Això sí, sense un segon disc dur pel TimeMachine com tinc jo a casa... elis, elis. ;-)

Venen amb el nou teclat. Que com sempre, quan t'acostumes a les coses bones és difícil tornar enrera, però també té els seus inconvenients: amb el primer problema amb el que m'he trobat és que, en QuarkXPress, F7 és mostrar o amagar les guies, doncs amb el nou teclat F7 és tirar una cançó enrera. Són tecles multimèdia que afecten al reproductor d'àudio o vídeo, és igual. A més, aquest teclat és tan "de disseny" que perd la base de la funcionalitat bàsica: que tot es vegi bé. Amb això vull dir que les lletres del teclat, per exemple, tenen una lleugera cursivació a l'esquerra que, personalment, m'incomoda. A part, per exemple també, el símbol de l'accent es confont amb l'apòstrof... perquè saps on està cada cosa que sinó no sabries què és que.

Aquí una foto de la zona de treball des de l'altre iMac nou, el de la Vinyet.

El tercer monitor que es veu darrera el meu cap és el de l'antic G5 (hi ha el monitor i la torre G5 darrera el segon monitor). Encara tinc totes les feines allà i les començo a passar. A més, sembla que hi han incompatibilitats de Leopard amb coses que utilitzem habitualment... per exemple? Per exemple el driver de la Canon: està gafada, però gafada de debò. No ja el RIP que no va ni enrera, simplement el que no funciona és el driver per imprimir directament... així que pressuposo que si estarà una bona temporada aquí darrera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada