Bloc personal,

dimarts, 15 de setembre del 2009

Chris Botti

Christopher Stephen Botti Chris Botti o [BOH-T] (nascut el 12 d'octubre de 1962) és un trompetista i compositor. Nascut a Portland, Oregon i créixer en Corvallis, Oregon, va passar dos anys de la seva infància que creix a Itàlia. La seva primera influència musical va ser la seva mare, una pianista de formació clàssica a temps parcial i professor de piano.

Toca una trompeta Artesania Martin Comitè va fer el 1940, i utilitza una boquilla de plata 3 de Bach en 1926, que recentment es va jubilar de la seva 1920 3C Bach broquet. Miles Davis compte que entre els seus més importants influències.

Botti assistir Monte Hood Community College a Gresham, Oregon, on va estudiar sota Larry McVey seu programa de jazz de fama havia arribat a ser una parada regular de Stan Kenton i Mel Tormé quan van ser a la recerca de nous jugadors. Va ser aquí que va ocupar al costat del seu amic, el trombonista i futur Premi de l'Acadèmia designats cineasta, Todd Field.

Després de deixar el Monte Hood, Botti estudiat sota David Baker i Bill Adam a la Universitat d'Indiana.



El trompetista Chris Botti és un dotat instrumentalista, un talentós compositor i un intèrpret carismàtic que - des del llançament del seu primer disc en solitari el 1995 - ha creat una sèrie de gravacions que han fet d'ell un dels més importants del món-venda artistes instrumentals. A partir dels móns del pop, jazz, clàssica i altres gèneres, Botti va crear la seva pròpia firma de so, transformant el món del jazz contemporani, al mateix temps, trobar l'èxit en l'àmbit de la música pop. Elogiat per la calidesa i la complexitat del seu to i les idees musicals, combina un Botti soulful ambient natural que flueix amb la improvisació. S'ha guanyat la aclamació de la crítica i tant reconeixement per incorporar una successió d'àlbums de major venda entre ells Quan em vaig enamorar jo (2004, # 1 Començament de la pàgina de l'àlbum de Jazz, N º 37 de Billboard Top 200), a estimar de veritat: La Duets (2005, # 1 Començament de la pàgina de l'àlbum de Jazz, # 18 Billboard Top 200), i Chris Botti en viu amb convidats especials i Orquestra (2006, # 2 Començament de la pàgina Àlbum de Jazz).

Botti de l'associació amb Sting - que va aparèixer amb el trompetista de a estimar de veritat i quan em vaig enamorar jo - es remunta a 1999, quan el Chris es va unir a la llegenda de la música de la banda com a solista en el "Nou Dia" gira, que va durar dos anys.

En l'estudi i en l'escenari, Chris Botti ha col laborat amb líders singer-songwriter/composers tals com Paul Simon i Joni Mitchell, així com renombrat compositor de cinema John Barry, entre d'altres, com un acompanyant, que ha aparegut en dotzenes d'àlbums, les compilacions i bandes sonores.

A més de rebre una certificació de la RIAA d'or Quan s'enamoren el 2004 i A Love Again (ambdues produïdes per Bobby Colomby) el 2005, "Què farà la resta de la teva vida?" (amb veu de Sting) va guanyar un premi Grammy al Millor Arranjament Instrumental d'acompanyament vocal.

Alliberat en 2007, Itàlia, Chris Botti més recent àlbum d'estudi, els vincles del món del jazz i el pop i la música clàssica en una sèrie de cançons i música inspirada en el romanç d'Itàlia. Amb duets amb Andrea Bocelli, Paula Cole, Dean Martin, Itàlia s'acosta ràpidament a la RIAA d'or marca rècord de vendes.

Un dels més populars del món atraccions concert, Chris Botti manté un dels horaris de turisme controlat per la indústria. Realització de més de 250 concerts l'any passat, Chris concert itinerari del 2008 inclou concerts al Hollywood Bowl i de Nova York Carnegie Hall.

Web: www.chrisbotti.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada