Bloc personal,

divendres, 25 de setembre del 2009

Neteja de teclat


Ethan Hawke a Gattaca és un ser impur i no mereix estar treballant entre els elegits per una deficiència en el seu ADN. Per això cada dia es preocupa de netejar-se bé dins una dutxa ultrasònica i fregar-se ben fort la pell per tal de no anar deixant restes orgàniques i que el puguin identificar. De la mateixa manera, cada cert temps neteja el teclat del seu ordinador amb un aspirador no sigui cas que li caigui alguna cèl·lula morta i l'enxampin...

Això és una pel·lícula de ciència ficció. I això que veieu aquí és una autèntica marranada... així que no feu clic en la imatge perquè veureu fins l'últim detall de la marranada... ;-) però és el que passa després de dos anys i mig de no netejar el teclat (almenys per dintre). Gràcies a la quantitat d'ADN depositat en la part inferior del teclat em podria clonar centenars de vegades... xDDD

El que ha passat és que avui, tot jugant amb el Marc als jocs de Disney s'han quedat unes tecles encallades. Com ell li fot bastanta canya al teclat pensava que se l'havia carregat... Però després, mirant per sota (com és transparent) he vist que estava ple de merda... bé de péls i altres excrecències orgàniques.

Doncs no sabeu la feina que m'ha donat...

Hi ha 4 tipus de neteja d'un teclat Mac com aquest:
  • netejar amb un drap humit per sobre (ja ho he fet més d'un cop).
  • netejar treient totes les tecles, una per una, i netejar-les per sobre, pels quatre costats i per sota; igualment secar-les i tornar-les a posar; prèviament havent posat el teclat cap per avall i netejar la superfície descoberta amb un drap humit també.
  • treure a més els tres tornillos de sota i netejar membranes (mecanismes de contacte)
  • treure 9 tornillos més i arribar "al fons de la qüestió" (hi ha gent que ho ha fet i ho ha documentat... hi ha gent per tot)
Però és que fent "només" el que he fet jo, no vulgueu saber la feina que m'ha donat. Sabeu quantes tecles hi ha? 110 tecles!!! Sabeu què vol dir això? Treure-les una per una, posar-les en aigua amb sabó, netejar la part descoberta, després agafar les tecles una per una i netejar-les pels 6 costats, deixar-les assecar primer soles, i després assecar-les amb un secador i, finalment, tornar-les a posar (vigilar aquí com estaven posades... jo me les he vist i me les he dessitjat...; per qui s'animi a fer-ho que abans faci un fotografia del teclat, per saber l'ordre en que estan, encara que sigui amb el mòbil... pot ser de molta utilitat)

I això vol dir repetir la mateixa feina: 6 (cares de cada tecla) x 3 (processos) x 110 (tecles) = 1980 maniobres!

Això sí, ara es pot dir que és completament NOU.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada