Bloc personal,

divendres, 12 de març del 2010

Pere Foved - 6 Reflexions en Sis - Jamboree


Ahir vaig estar al Jamboree; a la sessió de les 21h. No coneixia en Pere Foved (com més aprenc més gran és la meva ignorància...). És un noi nascut el 1977 (o sigui que ara té 32-33 anys, encara que no els aparenta) d'aspecte més aviat escanyolit que toca la bateria. Ha format un quartet i l'any 2008 va gravar el seu primer disc en solitari 6 Reflexions en Sis i des de fa ja bastant es dedica a presentar-lo combinant-lo amb altres actuacions. Em vaig comprar l'entrada per internet per 10€ i, ahir al vespre, a la sessió de les 21 h, estava a la sala Jamboree. Segons sembla ja l'havien presentat amb anterioritat en aquesta mateixa sala... a fi de comptes el disc ja té un any i mig.

Només diré una cosa: jo que no havia comprat mai cap disc a iTunes ho he fet ara per primer cop.

De fet vaig anar a veure el concert perquè volia veure el David Pastor i, la veritat, no m'ha defraudat gens. És un trompeta prodigiós i sobrat de recursos tècnics. Potser em va semblar excessiu l'ús de distorsionadors que, tot i que en molts temes li anaven molt bé, algun que altre a mi em sobravava.

El quartet amb el que toca són:
  • Pere Foved bateria,
  • Andreu Martínez guitarra,
  • Jordi Franco baix i
  • David Pastor trompeta.
I el disc que he comprat (que encara no ha baixat perquè és la primera compra i ha de comprovar la validessa de la tarjeta) consta de 11 temes. A saber:
  1. On Time
  2. Drízope
  3. Reflexions en Sis
  4. Intro for B
  5. In Memoriam
  6. Mr. Swing
  7. Big Miky
  8. Top Ten
  9. Verneda City
  10. Straight No Chaser
  11. Gomis 42
Com dic, el disc encara no l'he sentit, però si sóna la meitat de bé que al concert, estarà de conya!

Això és el que diuen per aquí i per allà en les primeres búsquedes de Google:


-> "Pere Foved, bateria, músic de poderosa pulsació rítmica, recursos tècnics i estilístics amplis, gran musicalitat, bon feeling i molt talent.


Grava el seu primer disc als 19 anys i s'embarca posteriorment en la seva primera gira nacional mentre compagina els seus estudis musicals a Barcelona, on obté el grau superior de bateria. Amplia la seva formació a New Cork, cursant estudis al Drummers Collective el 2004. Té l'oportunitat d'assistir a seminaris amb Lenny White i Antonio Sánches.

Torna a Barcelona i comença una fructífera carrera professional amb diferents músics. Durant tot aquest temps, no deixa de participar en sessions de gravació amb diversos artistes.

En aquesta ocasió presenta el seu primer disc com a líder, 'Reflexions en sis' (Blue Moon / Inner Jazz, 2008), a quartet juntament amb Andreu Martínez a la guitarra, David Pastor a la trompeta i Jordi Franco al baix." (Atrápalo.com)

--

-> "PERE Foved havia participat en més de 15 àlbums però tenia pendent una assignatura: un CD en solitari. Ara, aquest objectiu també ha quedat cobert en veure la llum el seu primer treball anomenat genèricament «reflexions en 6».

«Reflexions en 6» és un elaborat i cura treball en el qual apareixen alguns temes compostos pel Pere.

Pere Foved és artista MAPEX." (Euromúsica Garijo)

--

-> "Així es fan les coses, sí senyor. Amb bon rotllo, sense complexos, pretensions ni tonteries, tocant música i res més, això és el que ofereix el primer disc del bateria Pere Foved. I la veritat és que la cosa funciona molt bé, sonant fresca i desenfadada.

L'ampli bagatge de cada membre del grup dóna un color molt especial a la música: David Pastor, amb el seu preciós to i la seva capacitat per passar de Miles a Woody Shaw amb tota naturalitat, Jordi Franco i els seus contagioses línies de baix i, especialment, el guitarrista Andreu Martínez, que parteix d'un caràcter a la Scofield per acabar esprement l'instrument al màxim.

Junts, amb la electritzant bateria del líder guiant-los, aconsegueixen una cosa tan valuós com difícil de veure: música que es resisteix a ser classificada, que beu de moltes fonts i aspira a ser totes elles a la vegada. Però sobretot, música bona i, prenguin nota, molt divertida. Aquí queda això."
(Yahvé M. de la Cavada)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada