Bloc personal,

dimecres, 16 de març del 2011

Bona difusió del jazz de casa nostra

Ja fa cosa de més d'un any que, tot fent zapping, m'he acabat enganxant a un programa de Comunicàlia per les televisions locals titulat Un tal jaç. Sembla ser que està editat per la gent que fa la revista trimestral impresa Jaç del grup Enderrock. I el considero molt interessant perquè t'acaba mostrant els intèrprets i compositors de jazz d'aquí Catalunya, que de vegades els tens al costat de casa i per afinitats musicals no acabes coneixent mai.

Des de que visc al Baix Penedès i que agafo més canals de televisió locals, he observat que, o fan més programes o que els acabo veient gairebé tots perquè els fan a hores diferents i, tard o d'hora, els acabes enganxant tots. Més d'un programa és un refregit que ja han utilitzat en algun altre programa, de vegades graven, suposo, tot un concert i el van emetent tema a tema en cada programa, però vistes les perspectives que hi havien fins ara, se'n poden donar les gràcies i de tot cor...

Ara, a més a més, s'hi ha sumat TV3, ja era hora!, tot i que emetent-los a hores intempestives... Però per això tenim la gravació a disc dur i tenim també l'opció de veure-ho al web. El nou programa que estan emetent ara mateix es diu Jazz a l'estudi i, d'entrada, el gran avantge que té a part de les produccions pròpies de TV3 en quan a qualitat de contingut, és l'opció de veure-ho i escoltar-ho en alta definició.

El cas és que entre una cosa i l'altre he acabat "descobrint" músics de sempre amb noms com Xavi Maureta, Clara Luna, Giulia Valle, Carme Canela, Gorka Benítez, Víctor de Diego, Jordi Matas, Roger Mas... en fi, tants i tants altres, que ni sabia que existien.

Bon moment pel jazz de casa nostra!

[Actualització: els noms exactes dels músics titulars dels enregistraments amb els seus enllaços a TV3 a la carta són


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada