Bloc personal,

dimecres, 28 de setembre de 2011

Trombone Shorty

Del Troy ʻTrombone Shortyʼ Andrews en vaig parlar anteriorment aquí. El vaig conèixer a través del Facebook del David Monette, el fabricant de les trompetes Monette... el que li fa les trompetes al Wynton Marsalis, per allà finals de 2010. Anava de visita al taller a provar la que seria la seva nova trompeta i en parlava com un “nen prodigi” capaç de tocar indistintament trompeta i trombó. La veritat és que no en vaig fer massa cas fins que, mesos després, vaig començar a veure vídeos de concerts seus amb un gran espectacle cantant i tocant trompeta i trombó com qui fa bombolles i en vaig escriure l'entrada que he mencionat.

Aquí el vídeo que vaig veure quan visitava el taller de Monette (publicat el 16/03/10) on diu: “Troy Andrews ʻTrombone Shortyʼ i la seva banda visiten la nostra botiga! Troy canta, toca el trombó... i toca la trompeta!!!”

I aquí un altre vídeo que no havia vist de Trombone Shorty a cal Monette (07/02/11) provant una flumpet –un invent de Monette a mig camí entre la trompeta i el fliscorn– amb els components de la banda passant per darrera... ara que els conec, em fa gràcia. ;-)

Per posar-me en antecedents vaig aconseguir el seu disc Backatown. I ara, sabent que venia a Barcelona, vaig aconseguir el nou disc For True. La veritat és que són molt semblants... però...

Ahir a les 21h, com acte inaugural del 43 Festival de Jazz de Barcelona, hi havia programat un concert seu i la veritat és que no va decepcionar gens ni mica. A més, era el que ja em podia figurar veient vídeos de concerts seus: els directes són punyents com pocs concerts de ʻjazzʼ. Entre altres coses perquè sap fotre-li canya i coneix molt bé els tempus dels showman. El concert va començar a les 21,20h i va acabar a les 23h amb fins a tres bisos, cadascun millor que l'anterior. Per qui no sabia qui era i qui no seguia els últims concerts, va sobtar molt quan en l'últim bis, tots els músics canvien d'instrument... Per sortir-ne amb un somriure d'orella a orella.

Molt bé... sí senyor.

Aquí unes fotos de Lorenzo di Nozzi, fotògraf oficial del Festival que les té publicades al bloc del Festival (en l'última foto hi surto):


Cap comentari:

Publica un comentari