Bloc personal,

divendres, 15 de juny del 2012

Lʼescarabat de la palmera

Aquesta és la mala bèstia que els últims anys ha estat fent estralls a les palmeres de la comarca: lʼescarabat de la palmera (altrament anomenat morrut de les palmeres).

Però el que aquí veieu és un cadàver. Sembla que, si la palmera no ha quedat massa malmesa, la salvarem... I això que les larves havien fet ja un bon forat en el cor. Llàstima no haver actuat abans, just en el moment que vaig detectar la primera branca grogenca, però havia entés que atacava només un determinat tipus de palmera més monumental i estava convençut –o almenys així em volia convèncer a mi mateix– que a aquesta palmera “petita” que teníem no afectaria.

Primer va venir un jardiner dʼorigen subsaharià que va dir que no estava convençut de salvar-la i va provar de tirar-li una galleda dʼaigua calenta. Va aconsellar tirar-li una segona galleda a la setmana. Però al veure que als 5 dies els escarabats quedaven mig groguis, vaig optar per tirar-li lʼinsecticida que acostumo a tirar pel mostit tigre, el Camaleón, i això va ser la punteta. Els escarabats van començar a caure com mosques. Tot i que lʼescarabat és només la punta de lʼiceberg perquè el que fa mal són les larves menjant-se el cor de la palmera fent túnels i més túnels. Una setmana després de lʼinsecticida la cosa tenia molt bona pinta, així que he optat per una segona galleda dʼaigua calenta i, a lʼendemà, una segona tanda dʼinsecticida.

Es veuen una gran quantitat de fulles fetes malbé, però salvarem la palmera... hi confio!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada