Bloc personal,

dissabte, 13 de juny del 2020

La La Land (2016)

[869]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Damien Chazelle
Guió: Damien Chazelle
Actors: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt

[ Comèdia, drama, musical ] 2h 8min

Sinopsi

IMDb (8,0):
“Mentre navega per les seves carreres a Los Angeles, un pianista i una actriu s’enamoren mentre intenten conciliar les seves aspiracions de futur.”

Crítica

Psé…

Ja l’havia vista, però l’he tornat a veure arrel d’un monòleg de Pablo Ibarburu comparant La, La, Land… (2016), una pel·lícula de blancs, amb Get Rich of Die Tryin’ (2005) , una pel·lícula de negres. Vista ara no em val tant la pena. Ara, això sí, la seqüència inicial, per estudiar a les universitats. La història, però, no s’aguanta per enlloc i, a mi que personalment m’agrada el jazz, em fa rebutjar-lo per la manera en que es presenta.

Resum (amb espòilers)

Mentre està enganxada al trànsit de Los Angeles, l'aspiradora actriu Mia Dolan té un moment de ràbia en la carretera amb Sebastian Wilder, un pianista de jazz que lluita. Després d'un dia dur a la feina, la posterior audició de Mia es molesta quan el director del càsting rep una trucada durant una escena emocional. Aquella nit, els companys de cambra de Mia la porten a una prodigiosa festa als Hollywood Hills, prometent-li que algú de la multitud podria iniciar la seva carrera; després de remolcar el cotxe, ha de caminar cap a casa amb decepció.

Durant un concert en un restaurant, Sebastian es va colar en una improvisació de jazz, malgrat els avisos del propietari de tocar només peces tradicionals de Nadal. Mia ho escolta jugant al seu pas. Traspassada, entra al restaurant per presenciar a Sebastian sent acomiadat per la seva desobediència. Mentre trepitja, Mia intenta complimentar-lo, però ell la despulla. Mesos després, Mia es troba amb Sebastian en una festa on toca en una banda de cobertura pop dels anys vuitanta. Després de la trobada, els dos es dirigeixen cap als seus cotxes i es lamenten de perdre una bella nit junts malgrat la clara química entre ells.

Sebastian arriba al lloc de treball de Mia i ella el mostra a l’entorn del backlot Warner Bros. on treballa com a barista mentre explica la seva passió per actuar. Sebastian porta a Mia a un club de jazz, descrivint la seva passió pel jazz i el seu desig d'obrir el seu propi club. Sebastian convida a Mia a una projecció de Rebel sense una causa; Mia accepta, oblidant un compromís amb el seu xicot Greg. Avorrit amb aquesta darrera cita, va al teatre i troba a Sebastian quan comença la pel·lícula. Els dos conclouen la seva vetllada amb una visita romàntica a l’Observatori Griffith.

Després d’unes audicions més fallides, Mia decideix, amb l’ànim de Sebastian, escriure una obra de dona única. Sebastian comença a actuar regularment en un club de jazz, i tots dos es mouen junts. L'ex company de classe Keith, convidat a ser el teclista de la seva banda de fusió de jazz, on gaudirà constantment. Encara que està molest per l'estil pop de la banda, Sebastian signa després d'escoltar a Mia intentant convèncer a la seva mare que Sebastian treballa en la seva carrera. La banda troba èxit, però Mia s'adona que aquest no és el tipus de música que vol interpretar Sebastian.

Durant la primera gira de la banda, Mia i Sebastian tenen un argument; ella l'acusa d'abandonar els seus somnis, mentre que Sebastian afirma que li agradava més quan no tenia èxit. Dues setmanes després, Sebastian troba a faltar el joc de Mia a causa d’una sessió fotogràfica que havia oblidat. L’obra no va bé com estava previst; poca gent hi assisteix, i Mia escolta comentaris despreocupats sobre la seva actuació. Sense voler perdonar a Sebastian per haver perdut l'obra i el seu argument anterior, Mia acaba la seva relació i es torna a casa a Boulder City.

Sebastian rep una trucada d’un important director de càsting que va assistir a l’obra de Mia i la convida a audició per a una propera pel·lícula. Sebastian condueix a la ciutat de Boulder i persuadeix Mia per assistir-hi. Durant l’audició, a Mia se li demana simplement que expliqui una història; en resposta, Mia canta una història sobre com la seva tia (una actriu de teatre que finalment va morir per alcoholisme) la va inspirar a perseguir els seus somnis. Sebastian, confiat que l'audició va ser un èxit, anima a Mia a dedicar-se a actuar. Els dos diuen que sempre s’estimaran però no estan segurs del seu futur junts.

Cinc anys després, Mia és una famosa actriu i es va casar amb un altre home, David, amb qui té una filla. Una nit, la parella topa amb un bar de jazz. Notant el logotip que havia dissenyat, Mia s'adona que Sebastian ha obert el seu propi club. Quan Sebastian s’adona de Mia entre la multitud, comença a tocar el seu tema d’amor al piano. Es desenvolupa una seqüència de somnis en què els dos imaginen què hauria pogut tenir la seva relació prosperant juntament amb la seva carrera professional. Mia comparteix un somriure commovedor amb Sebastian, després surt amb el seu marit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada