Bloc personal,

diumenge, 7 de juny de 2020

Once Upon a Time… in Hollywood (2019)

[866]

ValoracióFitxa tècnica

Direcció: Quentin Tarantino
Guió: Quentin Tarantino
Actors: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie

[ Comèdia, drama ] 2h 41min

Sinopsi

IMDb (7,7):
“Un actor de televisió descolorit i el seu doble stunt s'esforcen per aconseguir fama i èxit en els últims anys de l'època daurada de Hollywood el 1969 a Los Angeles.”

Crítica

Molt bé, però n’esperava més…

És el que passa, te’n parlen tant bé que les espectatives són massa altes i després et quedes amb ganes de més. Òbviament està pràcticament impecable, però bona part de la feina és la simple presència de Brad Pitt que ell sol, sense fer res, omple la pantalla. Punt.

Resum (amb espòilers)

Al febrer de 1969, el veterà actor de Hollywood Rick Dalton, protagonista de la sèrie de televisió occidental dels anys 1950 Bounty Law, tem que la seva carrera s’esvaeixi. L’agent de càsting Marvin Schwarz recomana que faci Spaghetti Westerns a Itàlia, que Dalton considera que es troba a sota seu. El millor amic i doble doble de Dalton, Cliff Booth, un veterà de guerra especialitzat en combat cos a cos [10] que viu en un petit tràiler amb el pit bull, Brandy - condueix Dalton pels voltants de Los Angeles perquè el permís de conduir de Dalton s'ha suspès a causa a DUI. Booth lluita per trobar treballs acrobats a Hollywood per culpa de rumors que va assassinar la seva dona. L’actriu Sharon Tate i el seu marit, el director Roman Polanski, s’han traslladat al costat de Dalton, que somia amb la seva amistat per reviure la seva decadent carrera d’actriu. Aquella nit, Tate i Polanski assisteixen a una festa plena de celebritats al Playboy Mansion.

L'endemà, mentre reparava l'antena de TV de Dalton, Booth recorda sobre un concurs de sparring que va tenir amb Bruce Lee al plató de The Green Hornet, que va provocar que Booth fos acomiadat. Mentrestant, Charles Manson s’atura al costat de la residència Polanski a la recerca del productor Terry Melcher, que hi vivia, però és abandonat per Jay Sebring. Tate va anar a parar i s’atura a una sala de cinema per veure-la a la pel·lícula The Wrecking Crew.

Dalton és llançat a interpretar al vilà en el pilot de Lancer, i manté una conversa amb el seu coprotagonista de vuit anys, Trudi Fraser. Durant el rodatge, Dalton lluita per recordar les seves línies i, posteriorment, pateix una avaria al seu tràiler. A continuació, ofereix una forta actuació que impressiona a Fraser i al director, Sam Wanamaker, reforçant la seva confiança.

Mentre conduïa el cotxe de Dalton, Booth recull una autopista femenina anomenada Pussycat, que porta a Spahn Ranch, on Booth va treballar en el set de Bounty Law. Pren nota dels molts hippies que hi viuen (la Família Manson). Sospitant que podrien aprofitar el propietari del ranxo, George Spahn, Booth insisteix a revisar-lo malgrat les objeccions de "Squeaky" Fromme. Booth finalment parla amb Spahn, que descarta les seves preocupacions. Al sortir, Booth descobreix que Steve "Clem" Grogan ha tallat un pneumàtic al cotxe de Dalton; Booth el colpeja i l’obliga a canviar el pneumàtic. Tex Watson és cridat per fer front a la situació, però arriba quan Booth es dirigeix.

Després de veure la interpretació de convidats de Dalton en un episodi de The F.B.I., Schwarz el considera com a protagonista del següent Spaghetti Western de Sergio Corbucci, Nebraska Jim. Dalton pren Booth amb ell durant sis mesos a Itàlia, durant el qual filma dos westerns addicionals i una comèdia Eurospy, i es casa amb l'esteleta italiana Francesca Capucci. Amb una nova esposa, Dalton informa a Booth que ja no pot pagar els seus serveis.

La nit del 8 d’agost de 1969, el primer dia de tornada a Los Angeles, Dalton i Booth van a prendre begudes per commemorar el seu temps treballant junts per després tornar a casa de Dalton. Tate i Sebring surten a sopar amb els amics i després tornen a casa de Tate. Booth fuma un cigarret àcid comprat anteriorment a una noia hippy i pren Brandy a passejar mentre Dalton prepara les begudes. Els membres de la família Manson Tex, Sadie, Flowerchild i Katie arriben fora per preparar-se per assassinar a tothom a casa de Tate. Dalton sent el seu cotxe fort i els ordena sortir del carrer. Reconeixent Dalton, els membres de la Família Manson canvien els seus plans i decideixen matar-lo, després que Sadie expliqui que Hollywood els "ha ensenyat a assassinar". Flowerchild deserta del grup, avançant ràpidament amb el seu cotxe. Entren a la casa de Dalton i s’enfronten a Capucci i Booth, que els reconeix de la seva visita a Spahn Ranch. Booth ordena a Brandy que ataqui, i junts maten a Katie i Tex i fereixen a Sadie, tot i que Booth és apunyalat i trucat inconscient a l'alternança. Sadie es queda amb un pas alarmant, alarmant Dalton, que es troba a la seva piscina escoltant música als auriculars, sense oblidar el cos a cos. Dalton recupera un flamethrower anteriorment utilitzat en una pel·lícula i incinera Sadie. Després que Booth sigui portat a l'hospital per tractar les seves ferides, Sebring es compromet a Dalton a conversar a l'exterior i Dalton rep una invitació per prendre una beguda amb Tate i els seus amics a casa seva, que ell accepta.

Cap comentari:

Publica un comentari