Bloc personal,

dilluns, 1 de juny del 2020

Jack the Giant Slayer (2013)

[863]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Bryan Singer
Guió: Darren Lemke, Christopher McQuarrie
Actors: Nicholas Hoult, Stanley Tucci, Ewan McGregor

[ Aventura, fantasia ] 1h 54min

Sinopsi

IMDb (6,2):
“L’antiga guerra entre humans i una raça de gegants es reina quan Jack, un jove home de granja que lluita per un regne i l’amor d’una princesa, obre una porta d’entrada entre els dos mons.”

Crítica

Telefilm de dissabte a la tarda…

La veritat és que he estat força entretingut i és bastant més bona que un telefilm de dissabte per la tarda, però tampoc el suficient per projecció en cinemes. Ara bé, si vols desconnectar de tot i passar una estona entretinguda, està bé.

Resum (amb espòilers)

Al Regne del Claustre, Jack, un nen de granja, de vuit anys, està fascinat per la llegenda d’Erik el Gran, un antic rei que va derrotar un exèrcit de gegants invasors d’un regne al cel controlant-los amb un màgic. corona. Al mateix temps, la princesa Isabel de Claustre, de vuit anys, queda fascinada amb la mateixa llegenda.

Deu anys després, Jack entra a la ciutat per vendre el seu cavall i el seu carretó per donar suport a la granja del seu oncle. En Jack, Jack veu Isabelle i es va enamorar d'ella després de defensar el seu honor a un grup d'hooligans. Mentrestant, Lord Roderick torna al seu estudi, només per trobar que un monjo li ha robat. El monjo ofereix a Jack unes mongetes màgiques que va robar a Roderick com a garantia per al cavall de Jack. De tornada al castell, Isabelle es baralla amb el seu pare, el rei Brahmwell de Claustre, ja que vol explorar el regne, però ell vol que es quedi i es casi amb Roderick. De la mateixa manera, l’oncle de Jack el fa renyar per haver estat tonto abans de llençar les faves a terra i sortir de la casa per vendre les coses dels pares de Jack.

Determinada a ser lliure, Isabelle es queda fora del castell i busca protecció contra la pluja a la casa de Jack. Quan plou, una de les mongetes s’arrela i es converteix en una fossa massiva que porta la casa i Isabelle al cel mentre Jack cau a terra.

Jack, Roderick i l’assistent de Roderick, Wicke, es van oferir voluntaris per unir-se als cavallers del rei, dirigits per Elmont i el seu segon comandant, Crawe, i enfilar la balma a la recerca d’Isabelle. Mentre pugen, Roderick i Wicke tallaven la corda de seguretat, assassinant intencionadament alguns dels cavallers. Al capdamunt, descobreixen el regne dels gegants i decideixen dividir-se en dos grups: un amb Jack, Elmont i Crawe, i l’altre, inclosos Roderick i Wicke, però no abans que Roderick prengui forçosament les mongetes restants de Jack (tot i que Jack aconsegueix per guardar-ne un).

El grup de Jack és atrapat per un gegant, anomenat Fee, que fa presoner a Elmont i Crawe mentre Jack s'escapa. Mentrestant, el grup de Roderick es troba amb altres dos gegants; l’un menja Wicke, però abans que l’altre pugui fer el mateix amb Roderick, Roderick fa la corona màgica.

Jack segueix el gegant fins a la seva fortalesa, on el líder gegant de dos caps, el general Fallon, ha assassinat Crawe. Jack troba Isabelle i Elmont allà empresonats. Quan els gegants es preparen per matar als presos que queden, Roderick entra i esclavitza els gegants amb la corona. Ell diu als gegants que atacarà el Claustre a la matinada i els dóna permís per menjar Isabelle i Elmont. Jack rescata Isabelle i Elmont com un dels gegants que es prepara per cuinar Elmont com a manta de porc. El trio es dirigeix ​​a la balma, on Jack fa que el gegant que custodia la balma caigui a la vora del regne. Veient el cos del gegant, Brahmwell ordena que es talli el tallador per evitar una invasió dels gegants.

Jack i Isabelle es dirigeixen cap avall, mentre Elmont es queda enfrontat a Roderick. Elmont mata a Roderick, però Fallon pren la corona abans que Elmont pugui reclamar-lo, i Elmont es veu obligat a escapar-se cap a la falda. Jack, Isabelle i Elmont sobreviuen a la caiguda un cop tallada la llesta. Quan tothom torna a casa, Jack adverteix que els gegants utilitzen les mongetes de Roderick per crear botons per baixar a la Terra i atacar el Claustre.

Els gegants persegueixen Jack, Isabelle i Brahmwell cap al castell, on Elmont omple la fossa d’oli i l’encén. Fallon cau al fossat i entra al castell des de baix. A mesura que el setge continua, Fallon captura a Jack i Isabelle, però Jack llença el fesol final per la gola de Fallon, abans que el gegant pugui menjar-se a la princesa, provocant que un gran llom es rasgui el seu cos. Jack agafa la corona i torna als gegants al seu regne.

Jack i Isabelle es casen i expliquen la història dels gegants als seus fills. A mesura que passa el temps, la corona màgica s’encarrega a la Corona de Sant Eduard i es fixa a la torre de Londres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada