Bloc personal,

dilluns, 15 de juny del 2020

Glass (2019)

[870]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: M. Night Shyamalan
Guió: M. Night Shyamalan
Actors: James McAvoy, Bruce Willis, Samuel L. Jackson

[ Drama, ciència ficció, thriller ] 0h 0min

Sinopsi

IMDb (6,7):
“El vigilant de seguretat David Dunn utilitza les seves habilitats sobrenaturals per rastrejar Kevin Wendell Crumb, un home pertorbat que té vint-i-quatre personalitats.”

Crítica

Lenta i avorrida…

Molt dolenta. Estaven bé les dues inicials, però aquesta no s’aguanta per enlloc. Si almenys aportés alguna novetat o cosa curiosa que despertés l’interés… però no.

Resum (amb espòilers)

Tres setmanes després de l’incident de l’Horda, [a] David Dunn, un sobrehumà que va sobreviure a la ruïna del tren Eastrail 177 fa vint-i-nou anys, [b] ara funciona com un vigilant anomenat el "Supervisor" al costat del seu fill Joseph. Junts, fan un seguiment de Kevin Wendell Crumb, l'Horda, en una fàbrica abandonada on té com a ostatges quatre animadors. David compromet a Kevin en una breu batalla fins que les forces armades dirigides pel doctor Ellie Staple intervinguin i els empresonin a l’Institut Mental de Raven Hill. També es manté el enemic "destinat" de David i el terrorista mundial Elijah Price, que es manté sota sedació i es considera completament inofensiu.

David i Kevin es col·loquen en habitacions separades que contenen mesures de seguretat úniques en funció de les seves debilitats específiques. Staple explica que creu que pateixen deliris de grandesa i no tenen superpoders. La mare d'Elia, la senyora Price, Joseph Dunn, i Casey Cooke, víctima que va sobreviure a la captivitat de Kevin / l'Horde, intenten deixar de convèncer que els superhumans de Staple són reals. Com a part de la seva avaluació final, Staple porta els tres homes a una habitació on els repta amb explicacions de per què les seves habilitats aparentment sobrehumanes no són extraordinàries. Kevin i David es distreuen mentre Elies continua sent catatònic. Aquella nit, Elijah es va escapar de la seva cel·la per investigar sobre Kevin abans de visitar-lo i dir-li que feia el seu estat sedat i planeja escapar de l'institut, però requereix que una de les personalitats de Kevin, la Bèstia, l'ajudi. En Staple descobreix el pla d’escapament d’Elias i procedeix a fer una lobotomia prefrontal per silenciar-lo.

En tornar a la seva cel·la, Elijah revela que sabotejava el làser quirúrgic i mata a la seva cuidadora Daryl abans d’alliberar Kevin. Llavors Elijah manipula David per combatre la Bèstia revelant el seu pla per destruir un laboratori químic dins d'un nou gratacel a Filadèlfia que mataria milers. David es va alliberar de la seva cel·la i persegueix a La bèstia. Price, Joseph i Casey arriben quan el trio s’escapa. Mentre que David i la Bèstia lluiten, Joseph revela que el pare de Kevin va morir en el sinistre del tren causat per Elijah Price dinou anys abans. Tot i agrair-li la seva creació, la Bèstia ferí mortalment a Elies per desconfiança. Casey aconsegueix treure la personalitat original de Kevin, deixant inadvertidament la policia per disparar-lo fatalment. Els homes de Staple ofeguen David en un forat inundat, mentre que Staple revela que forma part d’una organització clandestina que fa mil·lennis ha suprimit l’existència de superhumans per evitar que la gent conegués i matar els que tenen habilitats sobrehumanes ja que els veuen com una amenaça per a l’equilibri del món.

Després, Staple elimina les imatges de la institució, només per adonar-se que Elijah havia retransmès els esdeveniments en secreta a una xarxa privada. Price, Joseph i Casey reben una còpia del metratge i la carreguen al públic, exposant l’existència de superhumans al món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada