Bloc personal,

divendres, 31 de juliol del 2020

Oshin (2013)

[887]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Shin Togashi
Guió: Sugako Hashida (història original), Kota Yamada
Actors: Kokone Hamada, Aya Ueto, Kayoko Kishimoto

[ Biografia, drama, familiar ] 1h 50min

Sinopsi

IMDb (7,2):
“Una jove que es diu Oshin és enviada a treballar per a una altra família a causa de la situació financera de la seva família.”

Crítica

Està molt bé, però se m’ha fet llarga…

L’he hagut anar veient amb comptagotes perquè se’m feia inacabable i, la veritat, és que està molt ben feta i, sobretot, la salva l’expressivitat de la nena.

Explica les vides i aventures d’una nena molt petita (6-8 anys?) que és “venuda” pels pares a una altra família per fer de criada… de criada, de mainadera, d’esclava en realitat i com va passant de casa en casa, escapant-se, però sempre allunyada de la seva família i com, finalment, és acollida per una bona família que l’adopta pràcticament com a filla. L’únic però que li poso és que mostra el pas dels anys a través de les estacions, però el personatge és sempre el mateix: mai es fa gran.

Pel que llegeixo ara, és l’adpatació d’una popular telenovel·la japones de 1983 i 1984 que va anar emetent fins a 297 capítols de 15 minuts i es va fer molt popular. En la sèrie sí passen els anys i la pel·lícula s’enfoca en la seva infantesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada