Bloc personal,

dimecres, 8 de juliol del 2020

Overlord (2018)

[876]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Julius Avery
Guió: Billy Ray, Mark L. Smith
Actors: Jovan Adepo, Wyatt Russell, Mathilde Ollivier

[ Acció, aventura, terror ] 1h 50min

Sinopsi

IMDb (6,6):
“Un petit grup de soldats nord-americans troben horror darrere de les línies enemigues la vigília del dia D.”

Crítica

Pel·lícula / vídeojoc ben parit!

M’ha agradat molt. Sobretot al principi, l’escena de l’avió. És clarament un vídeojoc en primera persona i està molt ben fet.

Resum (amb espòilers)

La vigília del dia D en una segona guerra mundial alternativa, un equip de paracaigudistes és enviat a destruir una torre de ràdio alemanya en una antiga església. El seu avió és enderrocat i estavellat, i la majoria de la plantilla, inclòs el cap d'esquadra Sgt. Rensin, són assassinats a la caiguda, ja sigui per soldats i mines nazis. Queden quatre supervivents: el segon al comandament del caporal Ford i Privates Boyce, Tibbet i Chase.

L’equip continua endavant i coneix Chloe, una jove del poble on es troba l’església. Els deixa refugiar-se a casa seva. Chloe viu amb el seu germà Paul de 8 anys i la seva tia, que ha estat desfigurada per experiments nazis que es van produir a l'església. Després que Tibbet i Chase marxin per comprovar el lloc previst, una patrulla nazi dirigida per SS Hauptsturmführer Wafner visita Chloe. Wafner envia els seus homes i procedeix a coaccionar a Chloe per fer sexe, amenaçant amb enviar el seu germà a l'església per ser "arreglat". Boyce, que és un recluta idealista, no pot ignorar-ho i interromp l'oficial nazi. Ford es veu obligat a seguir el cas i a contenir Wafner.

Intentant arribar al punt de trobada per buscar Tibbet i Chase, Boyce és testimoni dels nazis cremant residents del poble desfigurats. És perseguit per un gos i és obligat a amagar-se en un camió que porta cossos morts dins de l'església. Enfonsant-se del camió, Boyce descobreix una base subterrània que alberga no només una sala d’operacions de ràdio, sinó també un laboratori on els alemanys realitzen diversos experiments sobre els vilatans amb un sèrum misteriós i una gran fossa plena de quitrà negra. Boyce agafa una xeringa que conté el sèrum i rescata a Rosenfeld, un altre membre de la plantilla de paracaigudistes que va ser capturat viu. Escapen per les clavegueres de la base.

Quan Boyce i Rosenfeld tornen a la casa de Chloe, Tibbet i Chase ja han tornat. Wafner es nega a explicar què fa el sèrum, fins i tot quan Ford el tortura. Quan l'esquadra es prepara per atacar l'església, Wafner intenta escapar i dispara fatalment a Chase. Boyce, havent vist a un home suposadament ressuscitat pel sèrum al laboratori, injecta a Chase amb la xeringa. La persecució es ressuscita, però aviat es muta i es torna violenta. Una baralla continua amb Boyce desafiant la persecució a la mort. Arriba una patrulla que respon a la carnisseria i un tiroteig esclata on es mor la patrulla i Ford es deixa desaparèixer la meitat de la cara de Wafner. Wafner s’escapa amb Paul com a ostatge i de nou al laboratori, s’injecta amb dos dosis del sèrum.

Boyce proposa infiltrar-se a la base i destruir la torre per dins que també destruiria el laboratori. Els altres privats li donen suport i Ford està d'acord amargament. Partint, Rosenfeld i Tibbet llancen un assalt frontal com a distracció, mentre que Ford, Boyce i Chloe entren a la base amb les clavegueres. Boyce i Ford planten els explosius mentre Chloe busca a Paul. Chloe troba a Paul, l’envia de nou al poble i mata amb èxit a un subjecte de prova mutat que l’acompanya. Torna al poble on Tibbet i Rosenfeld són perseguits pels defensors de la base. Tibbet va resultar ferit mentre va protegir a Paul contra el foc i Chloe mata els alemanys restants i tracta les ferides de Tibbet.

Wafner, ara mutat i posseïdor de força i resistència sobrehumana, domina Ford i el condueix a un ganxo de carn. Wafner revela que el sèrum es va fer mitjançant els cossos dels vilatans per destil·lar l'antiga potència del quitrà negre, que havia estat funcionant sota el poble durant segles. L’objectiu era crear soldats immortals i invencibles per servir al Reich. Quan Boyce distreu a Wafner, Ford treu el ganxo i s’injecta amb el sèrum per curar les ferides. Manté a Wafner el temps suficient per a que Boyce comenci un dipòsit d’oxigen, que envia a Wafner a caure a la fossa de quitrà. Quan comença a mutar, Ford ordena a Boyce que el deixi enrere i detoni els explosius, creient que cap de les dues parts hauria de tenir el sèrum. Boyce compleix i s’escapa estretament quan l’església i la torre de ràdio s’esfondren al seu darrere, matant Ford, Wafner i els subjectes de la prova. S'uneix a les altres mentre una ràdio anuncia que la invasió del Dia D va concloure en una victòria per als Aliats.

En el seu informe, Boyce acredita Ford per la decisió de plantar les bombes a l'església. L'oficial que interroga a Boyce sobre els rumors d'un laboratori subterrani sota l'església. Boyce, compartint la visió de Ford, nega veure res que valgui la pena excavar. L'oficial aparentment accepta la seva història i li informa que seran reassignats a Charlie Company a mesura que continuï la guerra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada