Bloc personal,

dissabte, 1 d’agost del 2020

Assassin’s Creed (2016)

[888]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Justin Kurzel
Guió: Michael Lesslie, Adam Cooper
Actors: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons

[ Acció, aventura, ciència ficció ] 1h 55min

Sinopsi

IMDb (5,7):
“Callum Lynch explora els records del seu avantpassat Aguilar de Nerha i guanya les habilitats d’un Mestre Assassí abans d’assumir la societat templera secreta.”

Crítica

Sense cap interès, però a mi m’ha entretingut…

És el que passa quan vols “forçar” a donar sentit argumental a un vídeojoc amb molts seguidors, però que no encaixa amb els gustos cinematogràfics actuals. Amb tot, jo m’ho he passat molt bé i he estat prou entretingut.

Interessant l’ambientació andalusa. Així, en general…

Resum (amb espòilers)

El 1492 a Andalusia, durant la guerra de Granada, Aguilar de Nerha és acceptat a la confraria dels assassins. Se li assigna protegir el príncep Ahmed de Granada dels cavallers templers. El 1986, l'adolescent Callum "Cal" Lynch troba a la seva mare assassinada pel seu pare, Joseph, un assassí actual. Els pistolers dirigits per Alan Rikkin, director general de la Fundació Abstergo dels Templers, arriben a capturar a Joseph, que convenç al seu fill que s’escapi.

El 2016, Cal és condemnat a mort per assassinat a un proxeneta, però la seva execució és falsa per la Fundació Abstergo, que després el porta a la seva investigació a Madrid. Se li diu que els templers estan buscant l'Apple d'Eden per eliminar la violència mitjançant el codi d'Apple per controlar el lliure albir de la humanitat. Sofia, la filla d'Alan i la científica principal, revela que Cal és descendent d'Aguilar, l'última persona que va confirmar estar en possessió d'Apple. Ella posa Cal a l'Animus, una màquina que li permet revivir (i els científics observar) els records genètics d'Aguilar, perquè Abstergo pugui aprendre el que va fer amb Apple.

A l’Espanya del segle XV, Aguilar i la seva parella, Maria, són desplegats per rescatar Ahmed, que ha estat segrestat pel gran mestre templari Tomas de Torquemada, per coaccionar el pare d’Ahmed, el sultà Muhammad XII, per lliurar la poma. Aguilar i Maria intercepten els templers, però són atrapats i capturats per l’aplicador de Torquemada, Ojeda. Cal es treu ràpidament de l'Animus per part de Sofia.

Cal es troba amb altres descendents d'assassins capturats a la instal·lació, la majoria dels quals sospiten dels seus motius, a excepció de Lin, el descendent d'un assassí xinès del segle XVI conegut com Shao Jun; i Moussa, el descendent d'un assassí haitiano del segle XVIII anomenat Baptiste i un líder clau. Cal comença a experimentar al·lucinacions, anomenat "l'efecte hemorràgic", tant d'Aguilar com de Joseph. Cal i Sofia construeixen un informe durant les seves sessions; ella confia que la seva mare també va ser assassinada per un assassí, compartint el seu odi a la Germandat de la qual el seu pare és membre.

De nou a l'Animus, Aguilar i Maria estan programats per a la seva execució en un automòbil, però aconsegueix alliberar-los, donant lloc a una persecució al terrat en la qual escapen a través d'un assassí "Salt de fe". La ment de Cal reacciona violentament a la sessió i queda temporalment paralitzat. Quan Cal s’assabenta que el seu pare també és a les instal·lacions, s’enfronta a Josep per la mort de la seva mare. Joseph li informa que l'efecte hemorràgic permetrà a Cal modern posseir les habilitats de combat d'Aguilar. També s'assabenta que la seva mare era assassina i que va optar per morir per la mà de Joseph en lloc de ser forçada a l'Animus. No convençut, Cal es compromet a destruir els assassins en trobar Apple. Mentrestant, l'Alan Kaye presiona Alan Elder perquè tanqui el projecte Animus multimilionari perquè ja han "guanyat ... a la gent ja no li importa les seves llibertats civils ... estan contents de seguir", portant a Sofia a qüestionar les veritables intencions del seu pare.

Reafirmada per la seva trobada amb el seu pare, Cal entra de nou amb voluntat a l'Animus, amb la qual cosa Aguilar i Maria emboscen una reunió entre Muhammad i Torquemada. Ells aconsegueixen matar els templers i recuperar Apple, tot i que Ojeda captura Maria per obligar Aguilar a rendir-la. En canvi, Maria tria la mort i s’atura amb la fulla d’Ojeda. Aguilar el mata i s’escapa per un altre salt, la força del qual fa que l’Animus funcioni malament. Aguilar regala la poma a Christopher Columbus, que promet portar-la a la seva tomba. Quan Moussa i els moderns presoners assassins inicien un motí per escapar, Alan ordena que es purifiqui la instal·lació. La seguretat Abstergo mata a Joseph i la majoria dels altres presos.

Cal es troba a la cambra d'Animus i es troba amb les projeccions de diversos avantpassats assassins, entre els quals Aguilar, Arno Dorian, Joseph i la seva mare, mentre Sofia palesa la projecció d'un assassí idèntic per ella. Persuadit per la seva mare, Cal abraça el seu credo d'assassins i, havent assimilat plenament els records i habilitats d'Aguilar, s'uneix a Moussa i Lin escapant de les instal·lacions.

Després d'haver recuperat l'Apple de la volta sepulcral de Colom, Alan i els seus seguidors convergeixen en una cerimònia en un santuari templari de Londres per celebrar el seu triomf. A l'interior del santuari, una Sofia desil·lusionada es troba amb Cal, que ha vingut a agafar la poma, i ella li permet de mala gana actuar. Cal recupera Apple, però mata Alan per fer-ho.

Sofia declara venjança contra Cal. Els assassins marxen, jurant protegir una vegada més Apple dels templers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada