Bloc personal,

dilluns, 3 d’agost del 2020

Kundo: Min-ran-eui si-dae (2014) (Kundo: Age of the Rampant)

[890]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Jong-bin Yoon
Guió: Cheol-Hong Jeon, Jong-bin Yoon
Actors: Jung-woo Ha, Dong-Won Gang, Sung-min Lee

[ Acció, drama, història ] 2h 17min

Sinopsi

IMDb (6,8):
“Una pel·lícula d'acció d'època centrada en un grup de milícies que es dirigeixen contra una noblesa injusta.”

Crítica

M’encanten…

El Robin Hood sudcoreà, amb una història un pèl llarga i massa enterbolida al final.

Resum (amb espòilers)

L’any és el 1862. La tardana dinastia Joseon va ser un període de molèsties socials i econòmiques a Corea i també va ser una època de gran tirania. A causa dels desastres naturals continus i les males collites, la pobresa, la fam i la mort són intenses. L’aristocràcia domina el país i, preocupats només per la seva pròpia riquesa, exploten i persegueixen els pobres.

En aquests temps turbulents, una banda de combatents anomenada Kundo es va aixecar contra les autoritats. Assalten funcionaris corruptes, després comparteixen el seu saqueig amb els vulnerables i empobrits. Si bé el rei es manté impotent contra ells, Kundo es converteix en una figura de por als nobles no conservadors i un raig d’esperança en la vida dels ciutadans que pateixen molt de temps. Els membres de Kundo creuen que la seva causa és més important que la seva pròpia vida.

En una era en què el seu estat es decideix per naixement, Dolmuchi va néixer a un pobre carnisser, mentre que Jo Yoon, tot i que va néixer en una família poderosa i rica, és il·legítim. Els dos homes aconsegueixen un acord perillós i com a resultat Dolmuchi perd la seva mare i la seva germana. És trepitjat per Jo Yoon que comanda el poder absolut en el seu món opressiu. Reunint els homes que es troben a la vora d'aquesta fosca societat, Dolmuchi és acceptat com a membre de Kundo i obre els ulls al món. Nascut amb el nou nom "Dolchi", treu la seva espasa de la beina i dispersa l'ombra llançada als pobres i indefensos. Després davant seu, apareix l’home que es va emportar a la seva família. Davant de Jo Yoon, Dolchi desafia al seu arc-enemic a un duel final.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada