Bloc personal,

dimarts, 18 d’agost del 2020

Sense8 (2015) S01

[133]

Valoració



Fitxa tècnica

Creadors: J. Michael Straczynski, Lana Wachowski, Lilly Wachowski
Actors: Doona Bae, Jamie Clayton, Tina Desai

[ Drama, misteri, ciència ficció ] 12 capítols de 48-67 min

Sinopsi

IMDb (8,3):
“Un grup de persones de tot el món estan de sobte vinculats mentalment i han de trobar la manera de sobreviure sent caçats per aquells que els veuen com una amenaça per a l’ordre mundial.”

Crítica

Molt interessant, però bastant desigual…

Una mica forçada per tal d’allargar capítols que no tenien cap interès i bastant desigual entre capítols. Hi han hagut moments que m’he replantejat seguir-la. Ara, que estic ja veient la segona temporada, no em penediexo pas, però en el moment inicial se m’ha fet una mica farragosa pel seguit d’estereotips, especialment els sexuals, massa abundants i en els que s’hi esplaien. És clar que, la dirigeixen els germans/germanes Wachowski… “no hay más preguntas señoría”.

Resum (amb espòilers)

La història de Sense8 comença quan la connexió psíquica de vuit desconeguts de diferents àmbits de la vida de diferents parts del món és "nascuda" per una dona anomenada Angelica, que es mata a si mateixa per evitar la captura d'un home anomenat "Xiuxiueigs". Els vuit descobreixen que ara formen un cúmul de "sensats": éssers humans que estan vinculats mentalment i emocionalment, poden sentir-se i comunicar-se els uns amb els altres, i poden compartir els seus coneixements, llenguatge i habilitats.

A la primera temporada, es mostra que els vuit — Capheus, Sun, Nomi, Kala, Riley, Wolfgang, Lito i Will— intenten viure la seva vida quotidiana i comprendre com i per què estan connectats. Mentrestant, un sensat anomenat Jonas, que estava involucrat amb Angelica, els ajuda, mentre que la sinistra Organització de Preservació Biològica (BPO) i Whispers, un sensat d’alt rang dins de la BPO, intenten caçar-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada