Bloc personal,

divendres, 14 d’agost del 2020

Land of the Dead (2005)

[901]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: George A. Romero
Guió: George A. Romero
Actors: John Leguizamo, Asia Argento, Simon Baker

[ Terror, ciència ficció, thriller ] 1h 33min

Sinopsi

IMDb (6,2):
“Els morts vivents s’han apoderat del món, i els últims humans viuen en una ciutat emmurallada per protegir-se a si mateixos quan arriben a la situació.”

Crítica

Sense ser cap cosa de l’altre món, imprescindible!

Ja l’havia vista anteriorment, com a mínim, un parell de vegades. És d’aquestes que no passen de moda. No és la millor del director, però és prou entretinguda.

És estrany que no la tingués anotada… La veritat és que em pensava que era de final dels anys 90 i m’ha sorprès veure que era tant “recent”.

Resum (amb espòilers)

Alguns anys després dels esdeveniments del Dia dels Morts. Els morts vius continuen mantenint el domini sobre la terra, però les restes de la civilització humana s’han reorganitzat prou per establir avançats protegits a tot els Estats Units. Un d'aquests llocs avançats a la ciutat de Pittsburgh, Pennsilvània, conté un govern feudal. Vorejada a dos costats per rius i a la tercera amb una tanca electrificada custodiada per una milícia, la ciutat s’ha convertit en un santuari on els seus ciutadans viuen en relativa seguretat. Fora de les barreres de la ciutat, no hi ha la terra que ningú té de camps àrids i de pobles pobles suburbis deserts des de fa temps per humans vius però sobrepassats per legions de caminants. Els rics i poderosos viuen en un alt luxe de luxe anomenat Fiddler's Green, mentre que la resta de la població subsisteix en un ambient tranquil. Paul Kaufman, el despietat govern plutocràtic de la ciutat, ha patrocinat Dead Reckoning, un vehicle blindat de personal que pot viatjar per les zones infestades per zombies amb facilitat.

Riley Denbo és el dissenyador i comandant de Dead Reckoning. A diferència de Kaufman, Riley és respectada pel seu treball en la protecció dels ciutadans, a més de proporcionar-los aliments i subministraments mèdics que els ciutadans ja no poden adquirir amb seguretat. Utilitzant Dead Reckoning, Riley i la seva tripulació s'aventuren a zones amb zombis per perseguir subministraments. En una missió, noten que molts zombis presenten un comportament intel·ligent. Això va ser especialment vist per un d'aquests zombis, "Big Daddy", que antigament era un assistent de la benzinera. Durant la missió, el principiant Mike és mossegat per un zombi i es suïcida abans que es converteixi.

Després de la missió, Riley es retira de comandar Dead Reckoning. De tornada a la ciutat, visita el bar de Chihuahua. Allà, veu una prostituta anomenada Slack obligada a entrar a una gàbia amb alguns zombis per entretenir els convidats. Riley i Charlie salven Slack; Charlie mata a Chihuahua en el caos següent. Riley, Charlie i Slack són arrestats. Slack revela que Kaufman va ordenar la seva execució, per ajudar a Mulligan a provocar rebel·lió entre els pobres.

Mentrestant, Cholo DeMora, el segon de Dead Reckoning al comandament, ha denegat un apartament a Fiddler's Green malgrat el servei a Kaufman. En represàlia, Cholo es fa càrrec de Dead Reckoning i amenaça de destruir el Green de Fiddler amb ell. Kaufman s’acosta a Riley i li fa tasques, així com Charlie i Slack, per recuperar Dead Reckoning. Estan supervisats per Manolete, Motown i Pillsbury.

Pel camí, Manolete és mossegat i després assassinat per Slack. Després de posar-se al dia amb Dead Reckoning, Riley s’acosta al vehicle sol. Charlie, Slack i Pillsbury el segueixen després de sotmetre a Motown i deixar-la enrere. Riley, realitzant-se, treballa per a Kaufman, Cholo sosté a Riley i Charlie a punt de pistola. Mentre es prepara per disparar els míssils de Dead Reckoning al Green de Fiddler, Riley utilitza un petit dispositiu i desactiva els sistemes d'armes de Dead Reckoning; després destrueix el dispositiu. Motown, que havia recuperat la consciència, obre foc i gairebé mata tant a Riley com a Cholo (que és controlat per un dels trets de tir). És mossegada per un zombi i assassinada per Slack. Riley convenç a Cholo perquè li permeti escapar al nord i s'uneixi a ell, però aquest últim decideix tornar a Green Fiddler per tractar amb Kaufman; l'acompanya la seva parella, Foxy. Mentre es troba en ruta, Cholo és mossegat per un zombi i deixa matar a Kaufman per ell mateix. Riley torna a assumir Dead Reckoning i torna a Green Fiddler.

En qualsevol altre lloc, Big Daddy (que ha reunit un gran grup de zombies) s’assabenta que poden caminar amb seguretat sota l’aigua i condueixen els zombies a través del riu fins a la ciutat humana. Agafen els guàrdies per sorpresa i comencen a massacrar la gent. Com a resultat de que els zombies es convertissin a la ciutat, les tanques elèctriques que abans havien mantingut els zombies han esdevingut un mur per atrapar-los a ells i als humans del seu interior. Veient la ciutat desbordada, Kaufman corre amb els diners i es troba amb un zombi Cholo al garatge del pàrquing. Quan els dos lluiten, Big Daddy mata a tots dos amb un tanc de propà que explota.

El grup de Riley arriba a la ciutat només per arribar a un pont llevat. Riley marxa per enderrocar el pont, però un grup reduït de zombies comencen a atacar Dead Reckoning. Riley i els altres aconsegueixen desfer-se i eludir els zombies. Després de creuar el pont, són testimonis impotents de persones assassinades pels zombies. Adonar-se que és massa tard per salvar-los, que pieten els maten amb míssils. A continuació, es revela que la majoria de les persones pobres van ser portades a la seguretat per Mulligan, sobrevivint així a l'assalt. Riley i Mulligan comparteixen un adéu ben significatiu quan es separen amb els seus grups. Quan veuen Big Daddy i els zombies (que, curiosament, no ataquen els humans que sobreviuen) marxen de la ciutat, escarmentant els humans que sobreviuen, Riley decideix deixar-los sols i els zombis fan el mateix, tot citant que només busquen per un lloc on anar també. Tot i il·luminar la resta de focs artificials (que abans eren distractius dels zombies, però ara són inútils ja que ja no distreuen l’horda), el grup de Riley es va dirigir cap a Canadà a Dead Reckoning.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada