Bloc personal,

divendres, 21 d’agost del 2020

Stardust (2007)

[906]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Matthew Vaughn
Guió: Jane Goldman, Matthew Vaughn
Actors: Charlie Cox, Claire Danes, Sienna Miller

[ Aventura, família, fantasia ] 2h 7min

Sinopsi

IMDb (7,6):
“En un poble a la vora d'un món màgic, el jove Tristan promet a una noia que li portarà una estrella fugaç per guanyar-se el seu amor.”

Crítica

Molt bonica!

La tenia guardada a la memòria com si fes poc que l’hagués vista, però he revisat el meu llistat i veig que no apareix… Doncs fa més de sis anys que no l’havia vista, que és, si fa no fa, des de quan estic anotant tot el que veuen els meus ulls!

Resum (amb espòilers)

El poble anglès de Wall es troba a prop d’un mur de pedra que voreja el màgic regne de Stormhold. Un guàrdia impedeix que ningú es creui. Dunstan Thorne enganya la guàrdia i creua la paret i el mercat. Coneix una princesa esclavitzada anomenada Una, que li ofereix un cop de neu de vidre a canvi d’un petó. Nou mesos després, el Guardia de la Mura lliura un bebè a Dunstan, dient que el nom del nadó és Tristan.

Divuit anys més tard, el rei mor de Stormhold llança un rubí al cel, decretant que el seu successor serà el primer dels seus fills fratricides a recuperar-lo. La joia arriba a una estrella i cau del cel aterrant a Stormhold. Els prínceps restants, Primus, Septimus i Tertius, busquen la pedra independentment.

A Wall, Tristan veu l'estrella que cau i jura recuperar-la per l'objecte de la seva infatuació, Victoria, a canvi de la seva mà al matrimoni. Tristan s’assabenta que la seva mare és més enllà de la paret i rep una espelma de Babilònia que va deixar per ell, que pot portar l’usuari a qualsevol lloc desitjat. Tristan l'encén i és transportat a l'estrella caiguda, personificada com una bella dona anomenada Yvaine. La encadena per portar-la a Victoria.

Tres antigues germanes bruixes resolen menjar el cor de l'estrella caiguda per recuperar la seva joventut i reposar els seus poders. El seu líder, Lamia, menja les restes del cor d'una estrella anterior i es va dirigir a buscar Yvaine. Es mostra com una trampa.

Yvaine es cansa, de manera que Tristan la encadena a un arbre i li promet portar menjar. En l'absència, un unicorn l'allibera, però sense voler, la porta a la fonda de Lamia. Tristan descobreix que Yvaine desaparegut, però les estrelles xiuxiueixen que corre perill, dient-li que vagi en un entrenador que passa, que passa a ser Primus. S'aturen a la posada, interrompen l'intent de Lamia de matar a Yvaine. Lamia mata a Primus, però Tristan i Yvaine utilitzen l'espelma de Babilònia per escapar als núvols, on són capturats per pirates en un vaixell volador. El líder, el capità Shakespeare, es fa amistat amb Tristan i Yvaine, ensenyant a Tristan a tancar i a Yvaine a ballar.

Septim descobreix que com a últim fill supervivent (haver enverinat Tertius abans), només necessita trobar la pedra per reclamar el tron. Va aprendre que està en possessió de l'estrella caiguda i s'adona que el cor d'una estrella atorga la immortalitat.

Després de sortir del vaixell del capità Shakespeare, Tristan i Yvaine es confessen el seu amor els uns pels altres i passen la nit junts en una fonda del mercat. Vine al matí, Tristan deixa Yvaine dormint i es dirigeix ​​a Wall amb un pany de pèl, per dir-li a Victoria que no es casarà amb ella, després d’haver-se enamorat de Yvaine. Quan el pany es torna fort, s’adona que Yvaine morirà si travessa la paret i es precipita enrere per salvar-la.

Yvaine troba que Tristan se n'ha anat i, pensant que l'ha abandonada per Victoria, es dirigeix ​​desesperadament cap a la paret. Una no s’adona que Yvaine es dirigeix ​​a la seva condemna i pren les regnes de la caravana de Ditchwater Sal per detenir-la. Lamia mata Sal, i captura a Una i Yvaine, portant-los a la mansió de les bruixes. Septimus i Tristan persegueixen a Lamia, acceptant de moment treballar junts. En entrar al castell, Septimus reconeix a Una com la seva germana perduda durant molt de temps i li informa a Tristan que ella és la seva mare.

Septimus i Tristan maten dues de les bruixes, però Lamia utilitza una nina vudú per matar Septimus. Lamia està a punt d’acabar amb Tristan, quan sembla que es descompon la pèrdua de les seves germanes. Lamia allibera a Yvaine, però la seva fingida derrota va ser una mala intenció i tracta de matar-los a tots dos. A mesura que Tristan i Yvaine s’abracen, el seu amor li permet tornar a brillar, vaporitzant Lamia.

Tristan recupera la pedra de Yvaine. Una explica que, com el seu fill, Tristan és l'últim hereu masculí de Stormhold. Es converteix en rei amb Yvaine com a reina mentre Dunstan i Una es retroben. Després de vuitanta anys governant Stormhold, fan servir una espelma de Babilonia per pujar al cel, on viuen junts com a estrelles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada