Bloc personal,

dilluns, 18 de març del 2019

Kingdom (2019) S01

[76]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kim Eun-hee
Guió: Kim Seong-hun
Actors: Doona Bae, Greg Chun, Jun-ho Heo

[ Període històric, fantasia, terror, thriller ] 6 capítols de 43-56 min

Sinopsi

IMDb (8,3):
“Mentre s’escampen els estranys rumors sobre la malaltia del seu rei, el príncep hereu es converteix en l’única esperança contra una misteriosa plaga.”

Crítica

Zombis orientals que només s’activen de nit…

Més enllà del tipus de zombies (res a veure amb els lents de The Walking Dead o els originals de Night of the Living Dead (1968)), en els que aquests són ràpids i àgils com a 28 Days Later… (2002), la gràcia d’aquesta sèrie és veure el rerafons polític i social d’una societat feudal oriental. Però és que, a més a més, està molt ben feta!

Resum (amb espòilers)

El rerafons de tota la història que anem coneixent a comptagotes, capítol rera capítol, ens explica que el rei de l’actual Corea del Sud ha mort. El lògic és que el príncep hereu ocupi el seu lloc, però pel fet de ser fill d’una concubina li treu valor, especialment quan el rei està casat amb la filla del clan dels Cho –més jove fins i tot que el seu propi fill– i aquesta estigui embarassada a un mes de tenir l’hereu. Els Cho són els dolentots de la sèrie, més que els zombies, i no dubtaran en utilitzar-los per aconseguir els seus propòsits de governar el país.

Una vegada el rei ha mort, busquen un metge que li administri la planta de la resurrecció, un medicament que, sembla, ja s’havia utilitat amb anterioritat per reviure els morts. L’únic problema és que els morts tornen com a monstres devoradors de carn humana. Aquests monstres estan aparentment morts de dia, s’activen de nit i volen menjar carn humana fins la sacietat. Com necessiten tenir el rei viu fins que la dona pareixi un varó (?) que pugui ser entronitzat, el mantenen en aquest estat de monstruositat i li van proveint de servents perquè se’ls pugui menjar, alhora que el mantenen ben lligat i amagat de la vista dels curiosos. Per acabar-ho de reblar, la reina no està embarassada: ho simula i robarà el fill d’alguna embarassada de veritat per aconseguir el tro vitalici.

L’ajudant del metge que l’ha reviscuat és atacat pel rei i és mort. El metge s’emporta el cadàver al seu hospital privat on hi han una gran quantitat de pacients que moriran abans de gana que no pas de les ferides, doncs no tenen res per menjar davant els elevats impostos que han de pagar a rei i noblesa. Un dels pacients de l’hospital, sense dir-li res a ningú, en comptes d’enterrar el mort, agafa la carn i la posa a l’olla per donar de menjar a la gent famolenca. El que no sap és que ha estat mossegat per un zombie i, al menjar-se la seva carn, tothom que la menja mora i és convertit en zombie al moment, convertint l’hospital en una carnisseria de zombies. El pacient que ha donat de menjar a la resta i una infermera però, aconsegueixen reduir-los i deixar-los tancats a l’hospital.

Mentrestant a la cort, la reina prohibeix les visites al rei i el príncep hereu sospitant que alguna cosa ha passat comença a investigar i entra d’amagades al palau. Allà veu l’ombra d’un monstre fins que és descobert i expulsat. Mentrestant és acusat de conspiració i té ordre de recerca, just quan marxa a buscar respostes a l’últim metge que va atendre al seu pare.

En arribar a l’hospital no hi ha ningú viu, tothom està mort, amagat de la llum del sol, i treuen els cadàvers per investigar les morts. La infermera i el pacient apareixen i són acusats de la mort de tanta gent tot i avisar que no estan morts, que en pondre’s el sol reviuran. Ningú en fa cas fins que els sol s’amaga i pràcticament tothom mora.

El príncep hereu ha de lluitar contra el clan dels Cho que van a buscar-lo per detenir-lo i contra la incredulitat dels camperols que no veuen com la plaga es va estenent dia a dia per tot el sud de Corea. El pare de la reina, el dolentot Cho, tanca les portes perquè l’epidènia no arribi al nord, però al sud, el príncep hereu s’ha convertit en el veritable líder de la gent i està fent tot el que cal per matar els zombies. Fins que arriba l’última onada de zombies a plena llum del dia… per haver-nos d’esperar a una segona temporada i saber com acaba.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada