Bloc personal,

divendres, 15 de març del 2019

Aquaman (2018)

[700]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: James Wan
Guió: David Leslie Johnson-McGoldrick, Will Beall
Actors: Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe

[ Acció, aventura, fantasia ] 2h 23min

Sinopsi

IMDb (7,3):
“Arthur Curry, hereu del regne submarí de l’Atlàntida d’origen humà, busca aturar la guerra entre els mons de l’oceà i la terra.”

Crítica

N’esperava bastant més…

Al final, per contrast, una gran decepció. No dic que estigui malament, però amb els tràilers que s’havien mostrat semblava que havia de ser molt més espectacular i rodona del que finalment ha estat. El problema, el de sempre, el d’excés d’efectes digitals i massa informació a processar. Sembla més un videojoc que una pel·lícula… que tampoc estaria malament, però no és el que m’esperava.

Resum (amb espòilers)

El vigilant d’un far troba una noia malferida i inconscient a les roques i la cura. S’enamoren i tenen un fill. Ella era la reina de l’Atlàntida que, fugint d’un matrimoni concertat, ha de lluitar per la seva llibertat i s’acaba enamorant d’una nova vida. Els habitants de les profunditats, però, no ho troben bé i, finalment, l’acaben trobant i la fan tornar. S’acaba casant amb el rei promès i té un segon fill que, si res ho canvia, acabarà sent el nou rei de l’Atlàntida. En saber que la reina ha tingut un fill anteriorment amb un terrà, el rei la rebutja i l’envia a les profunditats perquè sigui devorada.

Mentrestant els dos fills de la reina s’han fet grans. Aquaman, el fill terrà que coneix els dos mons, va fent accions heroïques per salvar persones de pirates, com la Manta Negra, i l’altre fill assumeix els rols de rei i busca unificar els diferents mons submarins per declarar la guerra als terrans. Per això prepara un pla on la Manta Negra hi té un paper destacat, en el que fa veure que els terrans ataquen els atlants, per tenir una excusa per declarar la guerra als terrans.

La mà dreta del nou rei de l’Atlàntida, però, fa anys que prepara Aquaman perquè torni victoriós i es proclami rei i, conjuntament amb Mara, una noia pelroja que finalment acaba enamorant-se d’Aquaman, l’intenten convèncer que reclami el tro, cosa que ell no vol perquè està descoratjat per haver permès que la seva mare morís.

La persecució que pateixen i el fet de trobar la seva mare sorprenentment viva, fa que s’ho repensi, aconsegueixi el legendari i trident i reunexi tots els pobles submarins en un sol regne, proclamant-se rei de l’Atlàntida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada