Bloc personal,

dissabte, 9 de febrer del 2019

Atelier of Witch Hat (El atelier de sombreros de mago) 1 (2017)

[109]

Valoració



Fitxa tècnica

Kamome Shirahama (guió, dibuix i tinta)
(Atelier of Witch Hat, vol. 1)

[ Seinen ] (ed. 2018)
Milky Way Ediciones

5 capítols (1-5) - 208 pàgines - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Coco, que viu en un petit poble, sempre ha volgut ser maga. No obstant això, només poden arribar a ser-ho aquells que neixen amb el do de la màgia; als altres ni tan sols els està permès veure com llancen conjurs. Per això, Coco havia renunciat al seu somni… fins que, un bon dia, visita el taller de la seva mare el mag Qifrey. Llavors se les apanya per espiar quan es disposa a fer un encanteri i…

La desesperació es torna esperança en aquest conte sobre una nena que somiava amb convertir-se en bruixa!”

Crítica

M’ha agradat, però no seguiré la col·lecció…

Domini absolut del dibuix per crear personatges, expressions i moviment, amb un plus de convertir els dibuixos en gravats, però al servei d’un públic que no és el meu…

M’ha agradat molt el dibuix i, perquè no, també la història, però és un manga clarament shonen que a mi no em diu res, tot i que he vist que està qualificat de seinen, però, per a mi, de cap manera ho és. Està bé per llegir-ne el primer volum, però no em compraré la resta de volums.

Resum (amb espòilers)

En un món singular d’aspecte medieval, una noieta aprèn pel seu compte conjurs de màgia des de que, quan era més petita, un bruixot li va regalar un llibre de màgia… i no pas de màgia de la bona. Quan es fa més gran, un bruixot dels bons que té una casa on ensenya a les joves promeses, se l’emporta el mateix dia que la noieta, sense voler, fa un conjur i converteix la seva mare en estàtua de pedra.

A partir d’aquí haurà d’aprendre a conviure amb les seves companyes, dotades des del seu naixement del poder de la màgia, vers ella, que és una nouvinguda.

Mica en mica anirà coneixent com es fan els conjurs, la diferència entre els bons i els dolents i la història dels bruixots al llarg del temps. Sempre tindrà darrera, l’ombra d’aquest bruixot que li va regalar el llibre i les intencions del qual semblen no estar massa clares, tot i que, per contraposició amb la màgia bona, sembla indicar que és màgia negra.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada