Bloc personal,

diumenge, 3 de febrer del 2019

Ghost World (2001)

[687]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Terry Zwigoff
Guió: Daniel Clowes
Actors: Thora Birch, Steve Buscemi, Scarlett Johansson

[ Comèdia, drama ] 1h 51min

Sinopsi

IMDb (7,4):
“Dues amigues ‘diferentes’ de la majoria busquen què fer en la vida i busquen pis per mudar-se després d’acabar la secundària. Per a divertir-se, responen a l’anunci del diari d’un home per a una cita.”

Crítica

Molt interessant…

Pel·lícula basada en un còmic que he conegut gràcies a la inigualable ressenya de Peter Carter a Youtube. És la història d’una noia que no sap què ha de fer amb la seva vida un cop ha acabat secundària i tot li sembla depriment.

M’ha agradat bastant, tot i que no sé ben bé quin és el motiu… no hi ha un fet puntual que m’atraigui. És el conjunt de personatges i la visió que mostra de la societat des del punt de vista de la noia que, per cert, està excel·lentment interpretrada per Thora Birch.

Resum (amb espòilers)

Un parell d’amigues que fugen dels estereotips més bàsics busquen pis un cop acabada la secundària. Una troba feina de seguida i l’altra, amb la comoditat de viure a casa del seu pare, ho va allargant tant com pot. La seva visió depriment de la societat fa que no encaixi amb la gent de la seva generació i, per divertir-se –almenys al principi–, es fica en la vida dels demés.

Aquest és el cas d’un home, d’una edat mijtana avançada, amb gustos poc habituals i que no aconsegueix mantenir relacions, que es veu atrapat per les idees de Celestina d’aquesta noia que acaba buscant-li una parella.

En la pel·lícula es van desgranant les relacions d’aquesta noia amb la seva amiga i les interrelacions amb aquest home, així com tot un seguit de personatges secundaris, cadascun més excèntric, que entramen el seu univers des d’un punt de vista d’una societat decadent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada