Bloc personal,

dissabte, 23 de febrer del 2019

Avatar (2009)

[691]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: James Cameron
Guió: James Cameron
Actors: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

[ Acció, aventura, fantasia ] 2h 42min

Sinopsi

IMDb (7,8):
“Un marine paraplègic enviat a la lluna Pandora en una missió única es debat entre seguir les ordres i protegir el món que acabarà sent és la seva llar.”

Crítica

No em canso de veure-la una i una altra vegada…

A IMDb no passa de 8, però, en la meva opinió, no té un punt feble. Senzillament agrada o no agrada, però ben feta i bona ho és es miri per on es miri. Alguna pega?: els grafismes tipogràfics –ja àmpliament debatut el poc encert en l’elecció de la tipografia– i, com a opinió molt personal, la música… no és que estigui malament, però amb el nivell dels altres elements, senzillamnet no hi arriba.

Resum (amb espòilers)

Des de la Terra envien un soldat minusvàlid a un planeta que té un mineral molt preciat pels humans, perquè és germà bessó d’un científic que formava part d’un equip per estudiar el planeta i del que havien creat un avatar en forma d’indígena del planeta.

Tot i ser enviat pels militars per saber més coses dels indígenes i poder desalotjar-los abans de recol·lectar el mineral, ràpidament pren part activa en el poblat indígena i s’hi integra fins el punt que, arribat el moment que els humans destruexien el poblat on viuen, un arbre gegantesc integrat neuronalment amb tots els éssers vius del planeta, es posa de la seva part i lluita contra els humans.

El principal problema està que el cos que envia les ordres a l’avatar és humà i necessita unes condicions determinades, feblesa que els militars aprofiten en diverses ocasions per tornar-lo a la “realitat” humana.

Després de la destrucció de l’arbre, Sully demana ajuda a l’arbre sagrat i comencen el contraatac, tot i que, preveient-ho, els humans decideixen destruir l’arbre sagrat i, en la lluita final, gairebé ho aconsegueixen, però acaben fracasant. El coronel, tot i haver perdut la batalla final, vol acabar amb la vida de Sully, però és ell el que acaba mort. Sully és integrat definitivament en el cos de l’avatar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada