Bloc personal,

divendres, 13 de setembre del 2019

Avatar: The Last Airbender (2006) S01

[96]

Valoració



Fitxa tècnica

Creadors: Michael Dante DiMartino, Bryan Konietzko
Veus de doblatge: Dee Bradley Baker, Zach Tyler, Jack De Sena

[ Animació, acció, aventura ] 20 capítols de 24 min.

Sinopsi

IMDb (9,2):
“En un món de màgia elemental arrebossat per la guerra, un jove torna per emprendre una perillosa missió mística per complir el seu destí com a Avatar i portar la pau al món.”

Crítica

Per a mi, una obra mestra…

La vaig veure fa anys i em va agradar moltíssim. Ara l’he repescat i la majoria de coses ni les recordava. Una història plena de detalls amb una qualitat d’història, guió i animació com poques.

Resum (amb espòilers)

El llibre de l’aigua.

Un parell de joves de la tribu de l’aigua descobreixen per casualitat una gran bola de gel dins l’aigua del pol sud; la descongelen sense voler i en surt un nen de dotze anys i un búfal volador. El nen és l’Avatar, de la tribu de l’aire que, aclaparat per la revelació que és la reencarnació de l’Avatar, fuig volant de la seva tribu i acaba autocongelant-se dins una bombolla en la que hi roman durant cent anys.

La tornada de l’Avatar no passa desapercebuda per la nació del foc, de la que el seu príncep pròdig fa anys l’està buscant per recuperar la deshonra que ha fet que el seu pare el desterri.

Els tres joves, juntament amb el búfal i un lémur volador, buscaran la manera d’aprendre els secrets del domini de l’aigua, perquè al pol sud no queda cap mestre, doncs han anat tots a la guerra i l’única mestra és la noia, però és bastant maldestre i no en sap prou. Decideixen anar al pol nord on encara hi queden mestres de l’aigua i pel camí passaran pels palaus de la tribu de l’aire per conèixer que la nació del foc ha exterminat tots els mestres de l’aire en saber que hi podia haver un avatar, per tal de no perdre la guerra que van iniciar justament quan l’Avatar va desaparèixer, i també per algunes ciutats de la tribu de la terra, on acabaran trobant un vell conegut d’Aang, l’Avatar, que té justament aquesta edat: cent dotze anys.

Perquè l’Avatar retorni la pau al món el que ha de fer és dominar els quatre elements: aire, aigua, terra i foc. De moment només domina l’aire i la història del llibre primer que tracta aquesta primera temporada, és conèixer el camí que els porta al pol nord i n’aprèn dels seus mestres i les diferents trobades pel camí, copsant fins quin punt estan les coses per la guerra causada per la nació del foc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada