Bloc personal,

diumenge, 4 d’abril del 2010

Frases, cites i refranys: Blade Runner

"He vist coses que els humans no us creuríeu. Atacar naus incendiades més enllà d'Orió. He vist rajos C brillant en la foscor a la Porta de Tannhäuser. I tots aquests moments es predran en el temps com llàgrimes en la pluja. És hora de morir."

[Replicant a Blade Runner. Poesia èpico-mítica que, segons diferents making-off realitzats al llarg del temps, sorgeixen de la improvisació de l'actor Rutger Hauer.]

Ahir per la nit, després de tornar del concert d'en Toni Solà Quartet al Jamboree, vaig estar fent zapping una estona i estaven fent una reposició de Blade Runner. Un Blade Runner que ja he vist unes quantes vegades, però ara potser era el moment ideal per gaudir-la amb la remasterització en digital i, per suposat, vista en pantalla plana amb la resolució adequada i, molt important, en versió original subtitulada. El que passa és que ja eren unes hores considerables i no estava per masses tonteries... així que la vaig posar a gravar i ara l'acabo de veure. Ja se sap... poca feina... ;-)

I va ser ahir per la nit que em vaig donar compte d'alguns detalls com per exemple, i deixant de banda l'extraordinària atmòsfera aconseguida amb una il·luminació brillant, l'efecte de ninetes transparents que és fàcil d'aconseguir amb animals però no amb persones. "Ole tus huevos" Ridley Scott! A punt de fer 30 anys, sembla que aquesta pel·lícula va millorant amb els anys com els bons vins... ;-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada