Bloc personal,

dilluns, 3 de setembre del 2018

Lockout (2012)

[640]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Steve Saint Leger, James Mather
Guió: James Mather, Steve Saint Leger
Actors: Guy Pearce, Maggie Grace, Peter Stormare

[ Acció, aventura, ciència ficció ] 1h 35min

Sinopsi

IMDb (6,1):
“Un home culpable de conspiració per cometre espionatge contra els EUA s’ofereix, a canvi de la seva llibertat, per rescatar la filla del president els EE.UU. d’una presó de l’espai exterior amb presos amotinats molt violents.”

Crítica

Una “merdeta” més o menys ben feta…

Alguns efectes especials deixan bastant per desitjar, però en el conjunt global podem dir que “entreté”. Les actituds xulesques i els clixés massa trillats em sobren.

Resum (amb espòilers)

L’any 2079, l’agent de la CIA Snow va ser arrestat per assassinar a l’agent Frank Armstrong, que havia descobert evidències d’un altre agent venent secrets sobre el programa espacial. El director del servei secret, Scott Langral, condemna a Snow per assassinat i espionatge. Snow té una codemna de trenta anys a la penitenciària de màxima securetat MS One, on els presoners es mantenen en estasi per la durada de la seva pena. L’amic d’Snow, Harry Shaw, intenten localitzar el contacte de Snow amb Mace, que sap on està amagat el maletí de Frank que conté els secrets robats.

Mentrestant, la filla del president Emilie arriba al MS One per investigar les afirmacions que mantenir els presos en estasi pot fer que desenvolupin la inestabilitat mental. El guardià li permet entrevistar a Hydell, un presoner embogit. Aconsegueix escapar i alliberar a tots els presoners, començant un motí liderat pel seu germà Alex. Emilie es disparada a la cama i és capturada juntament amb altres persones. Shaw convenç a Langral i al President d’enviar a Snow per rescatar a Emilie, en lloc d’arriscar la seva vida en un setge. Snow és inicialment reticent a anar-hi, però accepta quan Shaw li diu que Mace està en al MS One i que podria ajudar a demostrar la seva innocència. Langral inicialment intenta enganyar a Alex per alliberar a Emilie, però va malament i Snow es veu obligat a infiltrar-se al MS One. Alex s’adona que Emilie és la filla del president i la protegeix, però ella escapa amb el guardaespatlles Hock i s’amaguen en una habitació segura. Un problema amb l’abastament d’oxigen provoca que Hock sacrifiqui la seva vida suïcidant-se per deixar d’usar oxigen per donar a Emilie més temps.

Snow arriba a la sala de seguretat i rescata Emilie després d’administrar els primers auxilis per les seves ferides. Snow li canvia el color del cabell i la roba a Emilie per ocultar el seu gènere, permetent que passin per la població de la presó sense haver-se notat. Ells troben a Mace, però l’estasi l’ha embogit també i el va ser incoherent. Snow i Emilie porten a Mace amb ells i intenten arribar a la càpsula d’escapament. Sense ningú al capdavant, la presó cau de l’òrbita i s’estavella a l’Estació Espacial Internacional. La col·lisió provoca una bretxa de casc, matant a Mace. Snow porta a Emilie a la càpsula d’escapament, però descobreix que només té un seient. En adonar-se que ha estat enviat allí per morir, ell envia a Emilie en el seu camí, però permet que la càpsula es posi en marxa sense ella perquè creu que els altres ostatges seran assassinats. Hydell amenaça a Emilie i amenaça als ostatges a menys que reveli la seva ubicació; després de fer-ho, però, els mata de totes maneres.

Snow i Emilie descobreixen l’evidència que els presos eren usats il·legalment com a subjectes de prova. Alex troba i captura Emilie; ell també dispara a Snow, deixant-lo per mort. Alex s’assabenta que Hydell ha matat a tots els ostatges; es posa en contacte amb el President, amenaçant amb deixar que Hydell i els presoners violin Emilie si no els alliberen. El president es nega a arriscar a Emilie, cosa que fa que Langral el rellevi temporalment del seu comandament. Langral ordena la destrucció de MS One. Hydell intenta violar a Emilie com va prometre, però és detingut per Alex. Hidell i Alex lluiten, resultant en la mort d’Alex. Hydell llavors intenta apunyalar a Emilie, però Snow arriba i l’atura. Snow i Emilie fugen d’Hydell i els presos restants. Mentrestant, els homes de Langral planten una bomba a la presó. Snow i Emilie utilitzen vestits espacials i salten des de MS One mentre explota. Amb els seus vestits, Snow i Emilie tornen a entrar a l’atmosfera terrestre i aterren de manera segura a la ciutat de Nova York, on Snow és arrestat.

Emilie se n’adona que la incoherència de Mace era un codi que revelava la ubicació del maletí de Frank. Snow dona el maletí a Shaw, que el desbloqueja, però es veu sorprès de trobar-lo buit. Snow assenyala que no havia donat a Shaw el codi de desbloqueig i Shaw es revela que era el traidor i és arrestat. Snow és posat en llibertat i li són retornades les seves possessions, incloent un encenedor que li va ser lliurat per Frank abans de la seva mort. En examinar l’encenedor, Snow troba una targeta de memòria que conté la veritable informació secreta oculta a l’interior. Emilie es troba amb Snow i li fa bromes després de descobrir que el seu primer nom és Marion; la parella marxa junta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada