Bloc personal,

dissabte, 8 de setembre del 2018

Infinitely Polar Bear (2014)

[641]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Maya Forbes
Guió: Maya Forbes
Actors: Mark Ruffalo, Zoe Saldana, Imogene Wolodarsky

[ Comèdia, drama, romanç ] 1h 30min

Sinopsi

IMDb (7,0):
“Un pare maníac-depressiu intenta recuperar la seva dona intentant assumir la plena responsabilitat de les seves dues joves i esbojarrades filles, que no fan que la feina que el sobrepassa sigui més fàcil.”

Crítica

Estupenda!

La típica pel·lícula “Sundance” de circuit secundari, però que és molt millor que la majoria de blockbusters. La història un pèl idealitzada, això sí. No tot són sempre flors i violes en els casos de transtorns mentals i és justament aquesta la imatge, amb els seus matitzos, que ens acaben venent. Tot sigui per treure-li ferro a la cosa.

Resum (amb espòilers)

Al final de la dècada de 1970, Cameron Stuart és un home de Boston diagnosticat amb trastorn bipolar. Ha tingut una ruptura psicòtica, que ha provocat que sigui despatxat del seu lloc de treball i hospitalizat. Per poder tenir cura de les seves dues filles petites, la dona de Cam, Maggie, es trasllada amb les seves filles a un petit apartament de renda reduïda, on lluita per trobar prou feina per mantenir-les a totes tres.

A mesura que Cameron es rehabilita, aconsegueix una casa a mig camí pel seu compte. Maggie comença a estudiar a les escoles de negocis per tal que la família tingui més seguretat econòmica, ja que les nenes assisteixen a una escola de tercera categoria en una mala zona de la ciutat. Maggie aconsegueix obtenir una beca per assistir a la Universitat de Columbia i demana a Cameron que s’ocupi de les seves filles mentre es trasllada a Nova York durant divuit mesos per obtenir el títol de M.B.A. Cameron accepta a contracor.

Les noies estan avergonyides de viure amb Cameron, que de vegades les abandona a mitjanit, és agressivament amigable amb els seus veïns i inicia innombrables projectes desordenats, fent que el seu apartament sigui gairebé inhabitable. No obstant això, les seves filles estimen profundament el seu pare i intenten ajudar-lo. Cameron els porta a visitar a la seva àvia, una rica Brahmin de Boston que controla els diners de la família i que es fa càrreg dels pagaments del lloguer del seu apartament. Després que la seva àvia tracti de donar a Cameron el Bentley, li demana que pagui els estudis de les nenes perquè siguin educades en privat, però l’àvia s’hi nega.

Maggie està a prop de la graduació, mentre Cameron espera que els permeti viure com una família una vegada més. No obstant això, Cameron revela a Maggie que no s’ha pres el liti des que va marxar i Maggie no aconsegueix trobar un treball adequat a Boston. Maggie decideix fer un treball a la ciutat de Nova York, deixant a Cameron a Boston, i emportant-se les nenes amb ella.

Veient com d’infeliços seran les nenes i adonant-se que el seu nou treball és molt exigent i l’obligarà a treballar més de dotze hores al dia, Maggie decideix que, tot i que acceptarà el treball, deixarà les nenes a Boston amb Cameron, enviant diners de tornada, perquè les nenes puguin assistir a una bona escola privada. Un any més tard, les noies estan inscrites a l’escola privada i Cameron segueix cuidant-les amb orgull.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada