Bloc personal,

dissabte, 15 de setembre del 2018

Next Gen (2018)

[642]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kevin R. Adams, Joe Ksander
Guió: Kevin R. Adams, Joe Ksander
Veus de doblatge: John Krasinski, Charlyne Yi, Jason Sudeikis

[ Animació, acció, aventura ] 1h 46min

Sinopsi

IMDb (6,8):
“Una amistat amb un prototip de robot secret converteix la vida d’una nena solitària en una aventura emocionant a mesura que apareixen assetjadors, robots malvats i un boig intrigant.”

Crítica

Bastant justeta…

Massa llarga i embolicada o, millor dit, amb massa detalls que tampoc aporten res. En general està bé: si és entretinguda ja ha fet la feina, que dic jo. Però tampoc m’ensenya res que no hagi vist una i mil vegades en altres pel·lícules. Si el disseny de personatges fos especial o l’animació fos prou diferent, encara tindria alguna cosa d’interès. Però al cap i a la fi és un producte molt estandaritzat per arribar al màxim de públic intercontinental. Que per altra banda, vist d’una altra manera, suposo que tampoc té més pretensions, doncs no s’estrena en cinemes i està pensat per emetre’s per Netflix. Aquí acaba l’interès.

Resum (amb espòilers)

[ Copio i enganxo la traducció, però no la reviso… massa embolicat i massa detalls que ni jo em llegiré, per la qual cosa hi hauran coses que no s’entendran per la traducció automàtica… ;-) ]

A la ciutat futurista de Grainland, una noia anomenada Mai Su viu una vida ideal amb els seus pares, fins que un intens argument entre ells acaba amb el seu pare sortint de la família. Durant els propers anys, la seva mare Molly s’enfronta a la separació comprant diversos robots altament avançats anomenats Q-Bots, que involuntàriament deixen a Mai sentint descuidat i solitari. Això porta a Mai a rebutjar tots els robots i fer-li una marginació entre els seus companys, ja que els robots aviat ho substitueixen tot, des de la policia fins als professors. Passa un temps entre el pare de Mai, deixant a Molly una vídua.

Anys més tard, Mai és ara un adolescent rebel i Molly és gairebé oblidant de com se sent la seva filla. Ella i Molly es dirigeixen a l’esdeveniment de llançament del Gen 6 Q-Bots. Mai, desinteressat en tota la prova, decideix deixar la línia en una escala mecànica i destrueix un robot que la molesta. Després de ser acorralat per la seguretat de Q-Bots, decideix escapar a una parada propera per als robots més petits, ingressant al laboratori secret del doctor Tanner Rice on ha desenvolupat un robot propi: Projecte 7723. Després d’estar molestat pel seu assistent Q -Bot Alfredo, el Dr. Rice deixa el laboratori en el qual Mai decideix investigar. Mentre inspeccionava 7723, ella l’activa accidentalment. Mai és finalment capturat per un Q-bot de seguretat i torna al llançament, deixant enrere la seva motxilla.

Durant el llançament, el CEO de IQ Robotics, Justin Pin, presenta el nou model de Q-Bots, "Gen 6." Després d’oferir models de Gen 6 gratuïts a tots els que es van presentar a la presentació, Justin i el seu enorme i intimidant robot, Ares es dirigeixen cap a la fàbrica i es reuneixen amb el Dr. Rice, que mostra reticències a llançar el Gen 6 Q-Bots. Alfredo llavors revela a Rice que 7723 ha abandonat el laboratori secret i els panics d’arròs.

7723 eventualment s’escapa de l’edifici per ubicar a Mai i retornar-li la motxilla a ella. Un bot de seguretat intenta detenir-lo i ell en roda el bot per la meitat en resposta. Ara a la carretera, 7723 s’enfronta a diversos robots de seguretat que intenten detenir-lo, però no poden capturar-lo a causa dels seus sistemes avançats d’armes. Els robots de seguretat llavors disparen míssils al pont, fent que el pont es trenqui i envieu 7723 a la part inferior de Grainland. Al despertar diverses hores més tard, 7723 descobreix que ha trencat la seva funció de memòria bàsica, el que li dóna només un emmagatzematge suficient per a tres dies de memòria.

De tornada a l’escola, Mai juga futbol per ella mateixa fins que arriba a una altra noia anomenada Ani, que se sent a prop. Aleshores s’enfronten a Greenwood, un matón que insulta Mai sobre el seu pare mort. Mal moment, Mai llança la pilota de futbol a la cara de Greenwood. Greenwood ordena llavors que ella i els seus amics Q-Bots puguin aguantar Mai perquè la pugui vèncer. Mai torna de l’escola, molest. La seva mare, Molly intenta animar-la, però no reconeix que els robots no ajuden amb els problemes de Mai. Mai llavors torna a la seva habitació mentre Molly intenta trobar companyonia amb el seu Q-Bot.

7723, finalment arriba a la casa de Mai, torna la motxilla, però Mai encara està irritat amb ell. Després de ser atacat pel seu raspall robòtic, 7723 dispara un làser al raspall de dents. Fascinat per l’armament ocult de 7723, Mai deixa que el 7723 es quedi al seu garatge. Es revela que per retardar encara més l’esdeveniment d’ell de perdre els seus records i tancar-se, ha de suprimir excesos de records per crear espai. Mentrestant, a l’IQ, Justin s’enfronta al doctor Rice cap al 7723. Ell li diu que no es preocupi per arreglar un error amb el Gen 6 que els exploti quan és a prop d’un ésser humà.

Mai torna al camp de futbol amb 7723 al seu costat per venjar-se contra Greenwood per al següent dia. Greenwood envia un dels robots per atacar Mai, però 7723 la destrueix fàcilment. Mai, extremadament interessat en les habilitats de 7723, el porta per desventures que majoritàriament impliquen la destrucció de robots i els dos vincles. 7723 lluita amb l’elecció d’aquests records per guardar i oblidar.

Durant un talk show, Justin es dirigeix ​​amb les accions de 7723 a la carretera, que porta el logotip de la seva empresa. Mentre ell el juga com un robot que es va trobar i es va desactivar poc després. A continuació, es mostren nous esdeveniments que involucren les desventures i la destrucció de Q-Bots de Mai i 7723. Al que afirma que el robot no és el seu.

Després d’un altre dia de malversació, Mai i 7723 tornen a casa, en el qual el programa de 7723 revela que només té 18 hores d’emmagatzematge de memòria a l’esquerra. Li revela a Mai que no pot excedir el 100% de l’emmagatzematge de la memòria o bé es tancarà i reiniciarà completament. El Dr. Rice és llavors amenaçat per Justin després dels incidents amb 7723. Se li encarrega llavors de trobar-lo. L’arròs revela que pot veure el que passa a través de tots els ulls Q-Bot actius amb l’esperança de trobar 7723. 7723 llavors li diu a Mai que vol jugar al beisbol en comptes de la rutina habitual. Mai exclama que el que fan és la justícia de com els robots han impactat negativament la seva vida. El doctor Rice es dirigeix ​​a buscar el material Q-bot, que revela que 7723 no gaudeix del mal que Mai li fa fer.

L’endemà a l’escola, Greenwood continua intimidant a Ani, en la qual Mai pren 7723 de nou per tornar a venjar-se. 7723 ara es resisteix a cometre mal. Després d’atrapar a Greenwood, Mai ordena a 7723 ferir a Greenwood amb el seu canó d’energia, que es nega a fer. De la mateixa manera que Mai estava preparat per colpejar Greenwood al cap amb el bat, Greenwood comença a plorar i Mai s’adona que el que està fent és incorrecte i no és millor que Greenwood. Més tard a la nit, al triar els records que esborrar, 7723 decideix eliminar el seu sistema de control d’armes fins que no s’hagi de restablir.

7723 s’assabenta que Mai ha fugit de casa seva. Finalment la troba per un turó i ha realitzat una llum colorida que crea una imatge de la família de Mai per projectar-se al cel nocturn. Quan Mai recorda la feliç vida que tenia abans que el pare sortís de casa, els dos es perdonen i continuen mirant. Mai torna a casa per trobar el Dr. Rice esperant-la. Inspecciona 7723 i revela que pot arreglar el seu emmagatzematge de memòria, però això eliminarà tots els seus records actuals. Abans de poder fer això, Justin arriba amb Ares per agafar el doctor Rice. L’arròs tracta d’apel·lar al sentit de la humanitat de Justin i de la seva llarga i amistat, però s’ignora. Justin llavors revela els seus plans per matar a tota la raça humana. A continuació, ordena a Ares atacar i 7723, després, es dirigeix ​​a lluitar sense les seves armes mentre que Mai intenta atacar a Justin, que mostra alguns maniobres robòtics. Mentre tracta d’escapar, la mare de Mai és segrestada per Justin. El duo s’escapa cap a les clavegueres, que Mai s’enfada per 7723 eliminant la seva funció d’armes i permetent a la seva mare ser segrestada. Mai deixa 7723 darrere, plorant.

A la seu del CI, Mai es va infiltrar a l’edifici, decidit a salvar a la seva mare. Després es reuneix amb 7723, encara enutjada amb els esdeveniments anteriors. A mesura que combaten els bots de seguretat al costat de l’altre, els dos es reconcilien i es dirigeixen al laboratori del Dr. Rice. Allà ell revela que la seva mare és esquer en una trampa per a ells i tracta d’arreglar-la 7723. És sobtadament interromput per Ares i Justin, que mata a Rice vaporitzant-lo. Mentre escoltava la xerrada de Justin, Mai descobreix ràpidament que hi ha alguna cosa sobre ell mentre els seus moviments comencen a imitar a Ares. Eventualment, Ares explica que va matar al veritable Justin després d’haver-lo creat i ha estat utilitzant el seu cos cibernéticamente alterat com a titella. Ares revela que planeja fer el món perfecte per exterminar la raça humana, acabant tots els conflictes en el procés. 7723, Ares i "Justin" cauen a través d’una finestra, aterrant en un camp de futbol ple de gent on tots tenen una lluita estirada.

May es reconcilia amb la seva mare amb èxit, i Ares confessa sense saber-ho tot a la cambra amb un estadi sencer de vigilància. Mai aconsegueix informar-li al públic que els Q-bots són bombes i criden l’atenció de Justin, a la qual ell confessa obertament tot. Intenta matar a Mai fins que la seva mare el superi. De tornada al camp, 7723 intenta aturar a Ares, però en va. Mai comença a ajudar les persones a evacuar l’estadi, estalviant Greenwood des de la seva explosió de Q-Bot. Mai acaba sent ostatge per Justin al sostre de l’estadi per jutjar 7723 mentre lluita contra Ares. No obstant això, Greenwood torna a ajudar a Mai i ella i Justin cauen de l’edifici. 7723 inicia el seu sistema de reinici per tornar a adquirir les seves armes i salva a Mai de caure. Mentre lluita, perd lentament tots els records que compartia amb Mai. Després de derrotar a Ares en òrbita, els dos robots es col·loquen a la superfície i 7723 es prepara per acabar amb el primer, que ara està molt malmès. No obstant això, el seu reboot acaba abans que pugui disparar i es tanca. Mai arriba a trobar 7723 en la seva majoria intacte però inactiu, però Justin arriba per sobreviure a la caiguda i intenta matar a 7723, però Mai aconsegueix decapitar Ares, destruint-los tots dos. 7723 aviat es reactiva, però no té cap dels seus records passats i saluda Mai de la mateixa manera que ho va fer la primera vegada que es van trobar.

Alguns dies més tard, Mai es mostra que està passejant amb Greenwood, Ani i els seus amics, juntament amb 7723. La pel·lícula acaba amb tots ells creant nous records i jugar al futbol mentre 7723 comença a recordar alguns dels seus antics, incloent-hi fet que ell i Mai sempre es veurien l’un a l’altre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada