Bloc personal,

dilluns, 24 de setembre del 2018

War for the Planet of the Apes (2017)

[647]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Matt Reeves
Guió: Mark Bomback, Matt Reeves
Actors: Andy Serkis, Woody Harrelson, Steve Zahn

[ Acció, aventura, drama ] 2h 20min

Sinopsi

IMDb (7,5):
“Després que els simis pateixin pèrdues inimaginables, César lluita contra els seus instints més foscos i comença la seva pròpia venjança.”

Crítica

Massa CGI…

Si haig de dir la veritat, quan vaig veure el tràiler de la pel·lícula, el primer que vaig pensar va ser “quin pastel”… però ara, després de actualitzar-me amb part de la franquícia, l’opinió és lleugerament diferent. Sí és veritat que hi ha un excés de CGI, que moltes escenes, accions, posicions dels personatges són poc creïbles –tan poc creïbles com ho eren les màscares de l’original–, però al final hi ha un història entretinguda amb els seus canvis de ritme pertinents i acaba entretenint. I si, com és el cas, has repassat la franquícia, podràs apreciar les picades d’ullet del guió amb referències a les originals.

Resum (amb espòilers)

Dos anys després del misantropi bonobo Koba va atacar als supervivents humans a San Francisco, César i la seva tribu de simis intel·ligents es veuen forçats contra una facció militar nord-americana anomenada Alpha-Omega liderada pel despiatat coronel McCullough. Alpha-Omega utilitza molts simis antigament lleials a Koba, malanomenats “burros”.

Un escamot Alpha-Omega llança un atac a un lloc avançat, però fracassa i quatre soldats, incloent un franctirador i un goril·la “burro” anomenat Red, són capturats. César allibera els soldats, esperant que la mostra de pietat mostri al coronel McCullough que els simis no són salvatges; Red escapa ferint el goril·la albí Winter. Més tard, el fill major de César, Blue Eyes, i el tinent Rocket tornen d’un llarg viatge. Blue Eyes informa que han trobat un lloc més enllà del desert ideal per als simis. Malgrat un Winter inquiet que afirma que els simis han de marxar immediatament, César decideix que primer s’han de preparar. La mateixa nit, McCullough dirigeix ​​a un equip de soldats a infiltrar-se a la casa dels micos, matant a Blue Eyes i a la dona Cornisa d’en César; César intenta infructuosament evitar la fugida de McCullough. Després, els simis no troben Winter i creuen que els ha traït per por.

Al matí, la tribu es reuneix per anar a un lloc segur. Deixant el seu fill més jove, Cornelius, sota la cura de Lake, la dona de Blue Eyes, César busca venjança pel seu compte. Acompanyat de Rocket, el seu assessor orangutan Maurice i el seu tinent de goril·la Luca, els simis entren en un poble aparentment abandonat, on es topen amb un soldat que ha desertar de l’exèrcit de McCullough. César el mata en defensa pròpia. Tot seguit, descobreixen una noia muda, de la què Maurice es fa amic i adopta, donant-li un petit ninot de drap. A continuació, troben Winter en un camp militar a la platja, convertit en un “burro”. S’enfronten amb Winter i aquest li diu a César que McCullough marxa cap a la frontera per reunir-se amb més soldats. A continuació, Winter intenta demanar ajuda, però els altres simis l’aturen i César l’asfixia accidentalment. Mentre segueixen els militars, els simis descobreixen soldats que han estat assassinats i donats per mort. El seu examen d’un soldat supervivent revela que està mut com la noia. César llavors el mata en un acte de misericòrdia.

Més tard, els simis lluiten contra una figura encaputxada que ha robat un dels seus cavalls i se sorprenen de descobrir que és un simi intel·ligent d’un altre zoològic, anomenat Bad Ape. Mentre xerren amb Bad Ape, descobreixen que ell sap on està la frontera, però dubta a comprometre’s a conduir-los. El grup finalment arriba a la frontera, on veu una instal·lació de quarantena. Mentre intenten acostar-se, Luca és mort protegint a César d’alguns soldats. Molt enfadat, César decideix procedir sol en lloc de continuar posant en perill als seus aliats. Allà mateix, però, César s’assabenta que Alpha-Omega ha capturat la seva tribu i els ha obligat a construir una muralla sense menjar ni aigua. César és llavors capturat per Red, que el porta a McCullough. Es veu obligat a treballar amb els altres simis i quan els insta a deixar de treballar, McCullough amenaça amb matar a César per aconseguir que els simis continuen.

César dedueix que McCullough està fortificant la instal·lació per evitar que altres forces militars que estan en contra d’ell per haver matat els seus propis soldats. El coronel McCullough informa a César que el virus de la grip Simian havia mutat, i els portadors humans es van convertir en muts i es van convertir en un estat primitiu. César és torturat amb la fam per obligar els altres simis a treballar. La noia silenciosa, anomenada Nova per Maurice, es fica a la instal·lació per donar menjar a César, aigua i la seva nina de drap. Per no descobrir-la, Rocket es deixa capturar com una diversió. L’endemà, el coronel McCullough ve a comprovar si César segueix viu i confisca la nina en descobrir-la. Junts, César i Rocket aconsegueixen trobar un mitjà d’escapament a través d’un túnel subterrani que surt de la instal·lació. Encara que el pla tingui èxit, César es queda enrere per enfrontar-se a McCullough, ja que la instal·lació és atacada per restes de l’exèrcit. En trobar el coronel McCullough infectat pel virus a causa del contacte amb la nina de Nova, César decideix no matar-lo, sinó que permet que es suïcidi.

Els simis fugits es troben atrapats en el foc creuat entre els dos exèrcits, mentre que Red observa amb dubtes. César intenta fer explotar un gran dipòsit de combustible per treure les forces Alpha-Omega des del darrere, però és disparat amb una ballesta per franctirador que va salvar la vida. Red utilitza llavors un llançador de magrana per matar el predicador, salvant la vida de César, abans que sigui assassinat per un soldat. César aconsegueix explotar el tanc i s’escapa de la instal·lació a mesura que es destrueix en una reacció en cadena, donant com a resultat una allau que elimina els militars. Els simis, que porten Nova, tots sobreviuen escalant arbres propers. Després creuen el desert per trobar un oasi. Mentre els altres simis celebren la seva nova llar, Maurice descobreix la ferida mortal de César. Li promet dir-li a Cornelius que era el seu pare i què feia pels simis. César mor després pacíficament mentre que Maurici dol la seva mort i els altres simis es veuen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada