Bloc personal,

dimarts, 15 d’octubre del 2019

In the Shadow of the Moon (2019)

[766]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Jim Mickle
Guió: Gregory Weidman, Geoffrey Tock
Actors: Boyd Holbrook, Cleopatra Coleman, Bokeem Woodbine

[ Crim, misteri, ciència ficció ] 1h 55min

Sinopsi

IMDb (6,2):
“Un agent de policia de Filadèlfia lluita amb una obsessió de tota la vida per trobar un misteriós assassí en sèrie els delictes que desafien qualsevol explicació.”

Crítica

Interessant thriller amb viatges en el temps…

Potser, pel fet de ser entreteniment, massa el·laborada. Ara fa dies que l’havia vista i m’ha costat recordar de què anava. Si hagués estat més senzilla, me n‘hauria recordat millor.

Resum (amb espòilers)

El 1988, diverses persones moren per hemorràgia a Filadèlfia simultàniament, desintegrant-se’ls el cervell i provocant una pèrdua massiva de sang. L’agent de policia Thomas Lockhart creu que el cas és clau per convertir-se en detectiu, tot i que la seva parella, Maddox, és menys entusiasta. El cunyat de Lockhart, el detectiu Holt (Hall), descarta inicialment les observacions de Lockhart, però finalment admet que les morts estan relacionades quan Lockhart troba ferides similars a cada víctima. Lockhart i Maddox troben una víctima de l’assalt amb ferides semblants i descriu el seu agredit com una dona de vint-i-cinc anys afroamericana amb la mà ferida abans de morir. Després que Holt organitzi un punt de partida de tota la ciutat, Lockhart i Maddox troben el sospitós i la persegueixen al metro, on se sotmet a Maddox. Quan Lockhart s’enfronta a ella, el sospitós revela detalls sobre la seva vida, inclòs que la seva dona donarà a llum aquest dia. Preveu la seva pròpia mort just abans d’una lluita, que acaba amb un tren que la colpejava. Tot i que confosa sobre els molts detalls no explicats, la policia tanca el cas. Mentrestant, l’esposa de Lockhart mor en el part.

Nou anys després, enmig de les protestes contra la brutalitat policial a l’aniversari de la mort del sospitós, comença una altra sèrie de morts. Lockhart, ara detectiu, no troba cap motiu aparent o connexió entre les víctimes. Insta el departament a mantenir la investigació reoberta en silenci per minimitzar les tensions racials. Els disturbis esclaten quan Holt fa publicitat de les imatges de vigilància del copycat i promet una investigació completa. Lockhart rastreja claus recuperades el 1988 a un avió fabricat el 1996. Naveen Rao, físic, insisteix que això és una prova del viatge en el temps, però Maddox i Lockhart l'ignoren. Després de fer el seguiment de la còpia a un aeroport, Lockhart queda impactat per trobar el mateix sospitós del 1988, que viu i no envelleix. Mata involuntàriament a Maddox i es fa com a ostatge a Lockhart, revelant de nou coneixements sobre la seva vida que ella no podia conèixer. Després de advertir-lo, ella desapareix.

El 2006, Lockhart és un investigador privat obsessionat a resoldre el cas, que ara creu que implica un viatge en el temps i el doctor Rao, desaparegut. La seva filla adolescent viu amb Holt, i Lockhart només manté contacte ocasional amb ella. Lockhart descobreix una víctima no registrada anteriorment dels assassinats del 1988 i visita l'esposa de la víctima, que revela que el seu marit dirigia un grup de milícies nacionalistes blanques. Lockhart coneix Holt i avança la teoria que el sospitós avança en el temps a mesura que van avançant, cosa que va morir realment el 1988. Holt rebutja la teoria i insisteix que Lockhart obté ajuda psiquiàtrica. Lockhart roba la insígnia de Holt, l'utilitza per suplantar a un agent de policia i rastreja l'antiga núvia del líder nacionalista blanc, arribant a casa seva per trobar que l'ha assassinat. Lockhart la persegueix i ell fa mal a la mà amb una bala abans que desaparegui en una màquina del temps. Lockhart és arrestat per Holt quan Rao no es veu.

Rao ressorgeix el 2015, decidit a impedir que Lockhart interrompés el següent trencall de la dona. A més, Rao admet desenvolupar la tecnologia que utilitza la dona per matar les seves víctimes i diu que ara creu que la seva causa està justificada. Diu que està matant per aturar una cosa molt pitjor i que per evitar una tragèdia tan important, és necessari matar prou gent en el passat que pugui provocar les accions dels seus responsables. Lockhart s’escapa de Rao i s’enfronta a la dona, que es revela a si mateixa com Rya, el fill de la seva filla estranya.

El 2042 Lockhart va convèncer Rya de 27 anys perquè assumís la missió després que el terrorisme del grup de milícies desencadenés una nova guerra civil el 2024. Rya viatja enrere en el temps, apareixent cada nou anys en ordre cronològic invers. Des del seu punt de vista, els fets del 1988 encara no s'han produït, i la seva mà encara no està ferida. Superat amb culpabilitat per haver causat la mort de la seva pròpia neta, Lockhart li revela els fets que es van desenvolupar el 1988. Convençut que la seva causa és justa, la deixa completar els assassinats. El 2015, Lockhart es reuneix amb la seva família i es prepara per criar a la seva neta per a la seva futura missió per evitar la guerra civil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada