Bloc personal,

dijous, 10 d’octubre del 2019

Year One (2009)

[765]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Harold Ramis
Guió: Harold Ramis, Gene Stupnitsky
Actors: Jack Black, Michael Cera, Olivia Wilde

[ Comèdia ] 1h 37min

Sinopsi

IMDb (4,9):
“Després de ser desterrats de la seva tribu, dos caçadors-recol·lectors es troben amb personatges bíblics i acaben a la ciutat de Sodoma.”

Crítica

Pfff… Infumable!

Encara me’n faig creus que me l’hagi acabada. Sense cap ni peus!

Resum (amb espòilers)

Zed (Jack Black) és un caçador i Oh (Michael Cera) és un recol·lector. Després de ser informat que Zed menjava de l’Arbre del Coneixement del Bé i del Mal, el xaman (Bill Hader) i Marlak (Matthew Willig) el desterren de la tribu. Després que Zed cremés el poble per accident, Oh decideix anar amb Zed en el seu viatge per descobrir tot el món que ofereix. Al llarg del camí, es troben amb Caín i Abel (David Cross i Paul Rudd). Cain mata a Abel amb un boulder en un acte de ràbia i informa a Zed i Oh que hauran d'escapar amb ell, o bé, serà acusat de matar a Abel.

Després, Zed i Oh es troben que les noies amb les quals volen ”posar-se”, Maya (June Diane Raphael) i Eema (Temple Juno), de la seva antiga tribu, han estat capturades i venudes a l’esclavitud. Intenten comprar la llibertat de les noies, però Cain acaba venent Zed i Oh. Mentre el propietari és portat a un poble amb tots els altres esclaus de la seva tribu, Sodomites ataca i fa presoners als esclaus, tot i que Zed i Oh escapen i s’amaguen al desert, vigilant els Sodomites.

Al matí següent, Zed i Oh descobreixen que els Sodomites han marxat amb els esclaus. Es dirigeixen per salvar els esclaus. Arriben a una muntanya i troben a Abraham (Hank Azaria) a punt de matar el seu fill Isaac (Christopher Mintz-Plasse). Zed els deté, al·legant que el Senyor el va enviar a fer-ho. Abraham els porta al seu poble hebreu i els parla sobre les ciutats de Sodoma i Gomorra.

Zed i Oh es dirigeixen cap a Sodoma després que Abraham decideixi circumcidar-los. Quan arriben a Sodoma, són capturats. Caïn, ara soldat sododita, els estalvia de sodomitzar-los, anomenant-los “els seus germans”. Els dos van recordar que van ser venuts per Caín com a esclaus i Cain es va disculpar i els ofereix menjar. Cain, tot i que ha donat una volta per la ciutat, Zain i Oh els ofereixen a Cain per convertir-se en guàrdies. Poc després es fan guàrdies i patrullen per la ciutat veuen a la princesa Inanna (Olivia Wilde), que està dejuni perquè se sent culpable de que la majoria de la ciutat mor de gana. Aquella nit, en una festa, Zed és convidada per la princesa a parlar amb ella.

A l'interior del palau, Zed veu a Maya i a Eema servint com a esclaus, mentre que Oh es veu obligat a seguir al capellà molt efeminat al voltant del palau. Zed es troba amb la princesa Inanna i ella li demana que entri al Sant dels Santes i li expliqui com és, pensant que Zed és “L'escollit”. A l'interior del temple, Zed es troba amb Oh, que s'amaga davant el gran sacerdot (Oliver Platt). Allà, s’entenen en un argument acalorat i són empresonats per haver entrat al temple. Els dos són condemnats a ser lapidats a mort, però Zed convenç els Sodomites de tenir pietat, de manera que se'ls condemna a treballs forts fins que morin del treball. Aleshores, el rei anuncia que sacrificarà la seva filla i les seves dues verges (Maya i Eema) com a regal als déus.

Zed interromp la cerimònia, al·legant que és “L’escollit”. Una revolta comença, Oh salva Eema i Abraham arriba amb els hebreus per enderrocar el rei. Oh i Eema es troben entre ells al palau, cosa que no només consumeix la seva relació, sinó que també significa que no es pot sacrificar. Després surten per ajudar a Zed a combatre els soldats (inclòs Caín). La multitud mata a tots els líders i proclama a Zed com a líder ”L'escollit”. Zed es redueix, deixant que Inanna governi, i es converteix en un explorador amb els maies i els sodomites i la gent de sodom i de la tribu han trobat la pau. Oh es converteix en el líder del poble on va començar tota l’aventura. Els dos diuen els seus comiats i es dirigeixen a camins separats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada