Bloc personal,

dimarts, 1 d’octubre del 2019

Chang-gwol (2018) (Rampant)

[763]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Sung-hoon Kim
Guió: Jo-yun Hwang, Shin-yeon Won
Actors: Dong-Gun Jang, Hyun Bin, Eui-sung Kim

[ Acció, terror ] 2h 1min

Sinopsi

IMDb (6,3):
“Lee Chung és un príncep de Joseon, però és ostatge de la dinastia Qing.”

Crítica

No confondre amb Kingdom

La sensació contínua d’haver vist la pel·lícula amb anterioritat i, després de diverses comprovacions, constatar que no, que no l’havia vista. Investigant més, sembla que Kingdom (2019) S01 i Rampant (2018) comparteixen la història base que no és més que les llegendes i mitologies pròpies de la regió. La sèrie em va agradar molt per la manera diferent de mostrar zombies i la pel·lícula també, tot i que, com ja he vist la sèrie, ja no és novetat… ;-)

Resum (amb espòilers) [ TRADUCCIÓ AUTOMÀTICA DES DE LA WIKIPÈDIA EN ANGLÈS ]

A la dinastia Joseon, el seu rei Lee Jo es considera excessivament diferent a la propera dinastia Qing de la Xina. El seu fill, el príncep coronel Lee Young, es dedica a comprar un arquebús europeu per allunyar el Qing. La trama és exposada pel ministre de la guerra, Kim Ja-joon, que exerceix la influència sobre el rei i l'emmarca com a rebel·lió. Kim es troba amb els europeus i aprèn que han portat zombies (anomenats 'dimonis nocturns'). El príncep de la corona es suïcida com a penitència perquè els seus subordinats seran aforrats. Les forces de Joseon destrueixen el vaixell europeu i recuperen els arquebuses, però un soldat Joseon és mossegat per un zombi. El soldat torna al seu poble, on es gira i contagia la infecció. Els zombies anhelen la carn i la sang humana, es veuen atrets pels sons, repel·lits per la llum del sol i són aturats per la decapitació o la perforació del cor.

El príncep de la corona va deixar una sol·licitud perquè la seva esposa Gyeong-bin i el seu fill no fos portats pel seu germà petit Lee Chung a Xina per la seva seguretat. Lee Chung anteriorment havia quedat fora de l'ordre de successió de Joseon i va créixer a l'estranger al pròsper Qing. Lee Chung torna amb el seu company Hak-Su, aterrant a Jemulpo, però és atacat per assassins de Joseon enviats pel ministre Kim i altres ministres, que tracen un cop d'estat. El soroll de la batalla provoca un atac de vilatans zombificats. Lee Chung i Hak-Su estan assistits per partisans locals, entre els quals hi ha Park Eul-ryoung, antic tinent del príncep de la corona i arquer Deok-hee. Els partidaris de Jemulpo demanen a Lee Chung que es converteixi en príncep de la corona, però ell rebutja la idea, volent tornar a la Xina. Lee Chung maldestrament coqueteja amb Deok-hee.

L'únic supervivent dels assassins seria Kim capturat perquè està infectat. Els ministres disposen que una concubina sigui infectada. Després es torna i infecta al rei. Lee Chung arriba a la cort del rei, on demana un exèrcit amb el qual aixafar els zombies. El rei inicialment està d’acord, però els ministres l’instiguen a rescindir l’ordre, afirmant que no hi ha un esclat zombi, només una rebel·lió civil. Els partidaris de Jemulpo són arrestats, mentre que Lee Chung i Gyeong-bin són ordenats assistir a un banquet per a una delegació de visita de Qing.

Al banquet, el rei es converteix plenament en un zombi i és matat per Kim, que allibera zombis allà en un intent de matar membres del palau i de la delegació de Qing, per després governar amb tota oposició potencial desapareguda. Tanmateix, Kim és mossegada per un zombi, provocant que els ministres s'encenguin els uns als altres en una bogeria aposta pel poder. Només Kim sobreviu; es trosseja la mà per frenar la infecció i es declara rei.
Gyeong-bin convenç a Lee Chung de no fugir, sinó de protegir el poble, així que Lee Chung, la guàrdia reial, i els seus aliats Jemulpo alliberats de la presó procedeixen a lluitar per evitar que els zombis escapin del palau i ataquin a la capital. Lee Chung i els seus aliats proposen un pla per combinar els zombies en una gegantina explosió ardent al palau. Kim mata a Hak-Su i un parc infectat, evitant l'explosió. Lee Chung segueix el mateix pla, lluitant contra una horda de zombis i Kim mig infectada, aconseguint finalment fer servir una fletxa flamant de Deok-hee.

Kim Chy és assassinada per Lee Chung en un duel. Arriben reforços de soldats i plebeus per exterminar la resta de zombies. Lee Chung reconeix que a través del poder de la gent, el malbarat Joseon ha promès després de tot, i decideix quedar-se en lloc de marxar cap a Qing.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada