Bloc personal,

divendres, 4 de desembre del 2020

Sora no Aosa o Shiru Hito yo (2019) (Her Blue Sky)

[958]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Tatsuyuki Nagai
Veus de doblatge: Ken Matsudaira, You Taichi, Atsumi Tanezaki

[ Animació, drama, familiar ] 1h 46min

Sinopsi

IMDb (6,7):
“L’alumne de segon de batxillerat Aoi Aioi és un aspirant a músic Aoi Aioi. L'ex-nuvi de la seva germana gran, Akane, Shinnosuke Kanomura, és un guitarrista que lluita. Els pares d'Aoi i Akane van morir en un accident fa 13 anys, i Akane va renunciar a la seva ambició d'anar a Tòquio amb Shinnosuke per tenir cura d'Aoi. Des de llavors, Aoi s’ha sentit en deute amb la seva germana gran. Un dia, és convidada a actuar en un festival de música com a músic de sessió per un famós cantant anomenat Dankichi. Al mateix temps, Shinnosuke torna a la ciutat d'Aoi i d'Akane després de molt de temps fora. Aleshores apareix misteriosament Shinno -que en realitat és Shinnosuke fa 13 anys després de viatjar del passat al present- i Aoi s’enamora per primera vegada.”

Crítica

Una baixista…

A mi m’ha agradat, però ara feia dies que l’havia vista i m’ha costat recordar de què anava… per tant, tot i estar bé, és fàcilment oblidable.

Resum (amb espòilers)

A Chichibu, l'Akane Aioi, estudiant de tercer curs de secundària [una], està sortint amb Shinnosuke Kanamuro (sobrenomenat Shinno), un aspirant a guitarra. Shinno també és amiga de la germana preescolar d'Aoi, Aoi, i al seu torn les germanes donen suport a la banda de Shinno. Akane i Shinno tenen previst traslladar-se a Tòquio després de graduar-se, on Shinno seguirà una carrera musical. No obstant això, els pares de les noies moren en un accident de trànsit i Akane canvia els seus plans, escollint quedar-se a Chichibu per criar Aoi.

Tretze anys després, Aoi és un aspirant a baixista que planeja traslladar-se a Tòquio després de l'escola secundària, mentre que Akane treballa a l'ajuntament. Masamichi Nakamura (sobrenomenat Michinko), el bateria de l'antiga banda de Shinno, també treballa per a l'ajuntament. Michinko té previst celebrar un festival de música per impulsar el turisme de la ciutat i el principal intèrpret és el famós cantant d’enka Dankichi Nitobe.

Una tarda, mentre practicava el baix sol al passadís, [b] Aoi es troba amb Shinno des de fa tretze anys. Espantada, corre cap a casa cap a Akane i li pregunta incòmode sobre Shinno. Akane admet que no va saber res de Shinno des que va marxar, ni tan sols està segura de si encara és viu. Això fa que Aoi cregui que havia vist el fantasma de Shinno. Més tard, les germanes ajuden a contracor a Michinko a donar la benvinguda a Dankichi Nitobe, i es sorprenen de veure un Shinnosuke [c] gran com a guitarrista de la banda de seguretat de Nitobe. Aoi torna al vestíbul amb la seva amiga Tsugu (fill de Michinko), on confirmen que el jove Shinno té un cos físic però que no pot sortir del vestíbul. Tsugu fa la hipòtesi que Shinno és un ikiryō (fantasma viu) nascut dels forts sentiments no resolts de Shinnosuke. Aleshores, Shinno demana a Aoi que ajudi a reunir Akane i Shinnosuke, creient que fer-ho tornarà al cos de Shinnosuke. Tanmateix, això resulta difícil ja que Shinnosuke és groller, arrogant i no s’entén amb les germanes Aioi, una persona diferent del Shinno que una vegada van conèixer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada