Bloc personal,

dimarts, 8 de desembre del 2020

Uchiage hanabi, shita kara miru ka? Yoko kara miru ka? (2017) (Fireworks)

[960]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Akiyuki Shinbo, Nobuyuki Takeuchi
Guió: Shunji Iwai, Hitoshi Ône
Actors: Suzu Hirose, Masaki Suda, Mamoru Miyano

[ Animació, drama, família ] 1h 30min

Sinopsi

IMDb (5,5):
“Els escolars Norimichi, Yûsuke i Jun'ichi volen saber si els focs artificials semblen rodons o plans de costat. Fan un pla per trobar la resposta en un castell de focs artificials, mentre que Nazuna planeja fugir amb Norimichi o Yûsuke, qui guanyi a la piscina.

Aquesta pel·lícula narra la història d’una escolar que troba una bola bastant transparent al costat del mar, el dia d’un castell de focs artificials d’un festival religiós en una ciutat costanera del Japó. Té previst fugir de casa per escapar de la seva infeliç casa, ja que la seva mare està a punt de tornar a casar-se per tercera vegada. No obstant això, la seva fugida fracassa fins que el seu company de classe masculí descobreix el poder sobrenatural que té la bola transparent.”

Crítica

A mi, és que m’agraden totes…

No fa ni una setmana que l’he vista i ja no recordo de què va… però com totes m’agraden i totes en van bé en el moment de veure-les, doncs cap problema!

Resum (amb espòilers)

Norimichi Shimada i Nazuna Oikawa viuen a la ciutat de Moshimo. Els seus amics aposten per si els focs artificials són rodons o plans al cel. Nazuna no es mou amb la seva mare i el seu promès. Guarda un petit marbre de vidre del mar. Mentre Norimichi i Yusuke netegen la piscina, Nazuna els desafia a la cursa de natació, proposant al guanyador una cita. Yusuke guanya i Nazuna li demana que vagi a una cita. Nazuna surt de casa sense permís. Mentre Yusuke fia en una cita, Nazuna és atrapada per la seva mare i es veu obligada a tornar a casa. Norimichi agafa i llença el marbre, fent que rebobini el temps. Quan es va produir la cursa, Norimichi guanya aquesta vegada i Nazuna li pregunta sobre una cita. Arriben a l’estació de tren, però els pares de Nazuna els atrapen una vegada més. Norimichi és conscient que es troba en una línia de temps alternativa i desitja una altra oportunitat d'escapar amb Nazuna, tot notant que els focs artificials són plans. Llença el marbre des d’un far i inverteix el temps de nou a la trobada a l’estació, però aconsegueix eludir la família pujant al tren amb ella. Els tornen a atrapar la parella i els seus amics. Quan Yusuke els aparta del balcó, Norimichi torna a utilitzar el marbre, desitjant que ningú no el vegi a ell i a Nazuna. El temps torna a saltar i el tren pren una ruta diferent, deixant als dos en una estranya realitat amb la ciutat encapsulada en una cúpula de vidre. Després que el pirotècnic utilitzi el marbre com a sobretaula de focs artificials, explota al cel. Mentre Norimichi i Nazuna veuen el futur dins d’un de cada fragments, neden al mar i es pregunten on es reuniran després. L’endemà, l’escola s’adona de l’absència de Norimichi i Nazuna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada