Bloc personal,

dimecres, 9 de desembre del 2020

Hello World (2019)

[961]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Tomohiko Itô
Guió: Mado Nozaki
Veus de doblatge: Haruka Fukuhara, Minami Hamabe, Takumi Kitamura

[ Animació, comèdia, drama ] 1h 37min

Sinopsi

IMDb (6,8):
“Un home viatja en el temps des de l’any 2027 per reviure els anys escolars i corregir una mala decisió.”

Crítica

Una altra que molt bé i ja no recordo…

La història una mica enrevesada, però com això no és el que importa, el desenvolupament de la pel·lícula molt bé. Mediocrement bé, és clar.

Resum (amb espòilers)

Ambientat a Kyoto 2027, el govern japonès ha plantejat recopilar i preservar l’arquitectura i la cultura natural de la ciutat a través de drons en temps real, emmagatzemant totes les seves dades en una màquina de capacitat infinita coneguda com Alltale. Naomi Katagaki és una estudiant de secundària indecisa que viu a Kyoto i que té un amor per la lectura. Un dia després de l'escola, un misteriós yatagarasu li roba el llibre de la biblioteca i, en un intent de recuperar-lo, coneix un home estrany que apareix del no-res. Aquest home, a qui només Naomi pot veure, es revela que és ell mateix deu anys després, ja adult i adult. L'adult Naomi explica que ha accedit a Alltale des del món real per tal de canviar el passat enregistrat i salvar la futura nòvia de Naomi, la seva companya de classe Ruri Ichigyō, després que desafortunadament va ser impactada pels llamps en un festival de focs artificials i es va tornar comatosa. L'adolescent Naomi decideix anomenar el seu jo adult "Sensei" i accepta ajudar-lo, ja que el seu jo adult té capacitats limitades com a avatar dins d'Alltale. Llavors, Sensei li dóna a Naomi un poder especial, la mà de Déu, que es manifesta a partir del yatagarasu com una mà translúcida amb guant, per permetre-li crear qualsevol cosa sempre que la seva estructura química i física no sigui excessivament complexa.

Consultant el seu propi diari, Sensei porta Naomi a guanyar-se lentament l’afecte de Ruri i finalment s’enamoren. La nit de l’incident, Naomi es nega a convidar-la al festival i es queda fora de casa segons les ordres de Sensei. S'adonen que, com que es tracta d'un món dins d'Alltale, la interferència de Sensei ha provocat que el seu sistema homeostàtic s'iniciï. Els robots en forma d'homes kitsune apareixen intentant corregir les dades, transportant Ruri i Naomi al lloc de l'incident. Convocant un forat negre, Naomi esborra no només els homes del kitsune, sinó també el cop de llamp que hauria colpejat l’arbre en què originalment se suposava que esperava Ruri i d’aquí l’accident, rescatant amb èxit Ruri i reescrivint les dades.

En un gir d'esdeveniments, Sensei recupera de sobte la mà de Déu i teletransporta Ruri abans de desaparèixer. Naomi es sorprèn quan s’adona que el pla de Sensei era recrear l’estat mental original de Ruri a Alltale de manera que les dades dins es poguessin sincronitzar amb la ment comatosa de Ruri en el món real, permetent-li despertar. De tornada, derrotada, a la ciutat, Naomi es troba de sobte amb milers d’homes kitsune; un efecte que Sensei decideix reiniciar el sistema després de reescriure totes les dades rellevants per a l’existència de Ruri. Aleshores, el sistema comença automàticament a filtrar parts de dades que cal conservar i esborrar, provocant el desplaçament de l’espai dins de Kyoto el 2027 i que apareguin aurores vermelles al cel. Naomi, recordant com Ruri va ser teletransportat de manera similar, salta al vermell. Es desperta en un espai virtual al yatagarasu, que li assegura que no està mort i li promet ajudar-lo a salvar Ruri, manifestant una vegada més la Mà de Déu per a ell.

Mentrestant, al món real, Sensei abraça a Ruri, que s’ha despertat del coma. No obstant això, els homes kitsune aviat comencen a aparèixer per la sala dirigida a ella, Sensei es va adonar que el seu món també era un món dins d'Alltale. L'adolescent Naomi es dirigeix ​​cap a l'habitació de l'hospital de Ruri i es prepara per portar-la a l'escala que hi ha a l'exterior del complex d'Alltale, que té les coordenades espacials òptimes perquè tornin al seu món original. Amb l'ajuda de Sensei, aconsegueixen fugir dels homes kitsune i Ruri torna al seu temps a través d'un portal creat per God's Hand. Els homes kitsune, desplaçant els seus objectius cap als dos Naomis, es transformen en una horrible criatura gegantina que supera la força de Naomi. En l’últim moment, Sensei es sacrifica a si mateix, sabent que només pot haver-hi una Naomi i agraint el seu passat per haver-li deixat veure Ruri somrient de nou, desitjant que sempre sigui feliç. Dins de la instal·lació de gestió Alltale, Alltale es tanca amb èxit després que les seves dades es trenquin i comencin a duplicar-se. El sistema lògic d'Alltale s'ha desactivat, cosa que permet que el món paral·lel passi dins d'Alltale. Entre llàgrimes, Naomi torna a Ruri i els dos comparteixen un petó. A mesura que les dades han estat escrites i reescrites sense reconeixement, Naomi saluda un món paral·lel davant seu i Ruri.

A l’escena final, Naomi adulta es desperta dalt d’una civilització humana a la Lluna, amb la veu superposada del yatagarasu i un adult Ruri, la qual cosa implica que Naomi va caure en coma després de salvar Ruri a causa de les ferides que no entraven a Alltale en el seu anterior. intents i ara era Ruri adult que transferia la memòria de Naomi d'Alltale al món real.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada