Bloc personal,

dissabte, 19 de desembre del 2020

The Mandalorian (2020) S02

[139]

Valoració



Fitxa tècnica

Creador: Jon Favreau
Actors: Pedro Pascal, Gina Carano, Giancarlo Esposito

[ Acció, aventura, ciència ficció ] 8 capítols de 31-51 min

Sinopsi

IMDb (8,7):
“Els viatges d’un caçador de recompenses solitari als extrems de la galàxia, lluny de l’autoritat de la Nova República.”

Crítica

Genial?

Sí. Però em va agradar molt més la primera temporada. En aquesta segona hi han alguns capítols que es poden agafar amb pinces… sort que un bon final tot ho arregla.

Resum (amb espòilers)

El Mandalorian ha estat l’encarregat de retornar el seu càrrec, un nen, a la seva gent, el Jedi. Comença a buscar altres mandalorians que creu que poden ajudar-lo a trobar els Jedi, i es dirigeix ​​a un rumorós mandalorià que opera a la ciutat tatooina Mos Pelgo. Allà s’assabenta que no hi ha mandalorians a Mos Pelgo, però s’enfronta al mariscal Cobb Vanth que porta una armadura mandaloriana. Vanth explica que va alliberar la seva ciutat del control del Col·lectiu Miner mitjançant aquesta armadura, que va comprar a Jawas al desert. La ciutat és atacada amb freqüència per un drac krayt. Vanth accepta retornar l’armadura mandaloriana a la seva gent a canvi d’ajudar a matar el drac krayt. El Mandalorian acorda un acord entre els vilatans de Mos Pelgo i un clan local de Tusken Raiders per treballar junts per matar el drac krayt a canvi de la pau entre els grups. Atreuen el drac krayt, que finalment és assassinat pels mandalorians. Se'n va amb l'armadura de Vanth, observat per una cicatriu Boba Fett.

La mandaloriana accepta portar una granota i els seus ous de Tatooine a la lluna de l'estuari Trask, on el seu marit fecundarà els ous, a canvi d'informació sobre altres mandalorians. A causa de la fragilitat dels ous, han de viatjar a velocitats "sub-lleugeres" lentes. En el seu viatge, s’enfronten a combatents de les ales X que obliguen el Mandalorian a un planeta gelat proper perquè la Nova República el vol buscar pel seu paper en un descans a la presó; cau al planeta. Mentre el Mandalorian arregla la nau, el nen ensopega amb nombrosos ous dins d’una cova de gel que eclosiona per revelar un eixam de criatures semblants a les aranyes. El Mandalorian, el nen i el passatger queden atrapats a la Razor Crest, el vaixell del Mandalorian, fins que els pilots de l’ala X els troben i maten les criatures. Expliquen que, com que el mandalorià va ajudar a capturar els seus còmplices de la ruptura de la presó, deixaran l’ordre d’arrest i el deixaran amb un advertiment. Després que el Mandalorian acaba les reparacions, la ratllada Razor Crest s’enlaira i reprèn el seu viatge cap a Trask.

A Trask, la Dama de la Granota es reuneix amb el seu marit i dirigeixen el Mandalorian a una fonda local on pot trobar informació sobre altres Mandalorians. Un pescador s’ofereix a portar el Mandalorian als altres, però a bord del vaixell pesquer és emboscat pels pescadors que volen vendre la seva armadura. El Mandalorian i el nen són rescatats per tres Mandalorians, dirigits per Bo-Katan Kryze. Ella sol·licita la seva ajuda per confiscar armes a un vaixell imperial a canvi d’informació sobre els Jedi. Després d’embarcar-se en el vaixell de navegació, Bo-Katan revela que el seu objectiu principal és capturar el vaixell juntament amb les armes per al seu esforç bèl·lic per reconquerir Mandalore. El capità imperial és instruït per Moff Gideon per estavellar el vaixell, però Bo-Katan atura els seus esforços, que qüestiona al capità sobre el Darksaber. Es suïcida. Bo-Katan dirigeix ​​el Mandalorian a conèixer el Jedi Ahsoka Tano a la ciutat de Calodan al planeta forestal de Corvus. Amb la cresta d’afaitar parcialment reparada, el Mandalorian i el nen continuen el seu viatge.

La Razor Crest requereix més reparacions abans que pugui arribar a Corvus, de manera que el Mandalorian i el nen prenen una desviació cap a Nevarro, on es reuneixen amb els seus aliats Cara Dune i Greef Karga. Mentre es repara la cresta de la navalla, al Mandalorian se li mostra quant han millorat les coses de Nevarro des que va estar allà per última vegada, sota la direcció de Karga com a magistrat i Dune com a mariscal. L’últim desafiament al qual s’enfronten és una base imperial que queda al planeta i el Mandalorian accepta ajudar-los a destruir-lo. Descobreixen que la base està sent utilitzada com a laboratori pel Dr. Pershing per dur a terme experiments amb la sang del nen, que té un alt recompte de M. Destrueixen la base i escapen perseguits pels assassins en motos de velocitat i combatents TIE. Dune i Karga aconsegueixen aturar les motos més ràpides mentre Mandalorian destrueix els combatents TIE amb la reparada Razor Crest. El Mandalorian i el nen marxen a Corvus, sense saber que un espia imperial ha plantat un rastrejador a la cresta de la navalla per a Moff Gideon.

Mandalorian i el nen arriben a la ciutat de Calodan al planeta Corvus per trobar la població que viu amb por del magistrat de la ciutat, Morgan Elsbeth, i dels seus guàrdies, inclòs un mercenari contractat anomenat Lang. Elsbeth s'ofereix a donar al Mandalorian una llança d'acer Beskar a canvi de matar Ahsoka. El Mandalorian troba Ahsoka fora de la ciutat i li presenta el nen. Utilitzant The Force, Ahsoka determina que el nen es diu Grogu i que havia començat a entrenar-se com a Jedi abans de l’aparició de l’Imperi. Ella accepta continuar la seva formació si el Mandalorian ajuda a derrotar Elsbeth. Superen els guàrdies, alliberen els ciutadans i el mandalorià mata Lang. Ahsoka s'enfronta a Elsbeth i demana conèixer el parador del seu amo, el gran almirall Thrawn. Després, Ahsoka es nega a entrenar a Grogu a causa del seu estret lligam amb el Mandalorian. En canvi, els dirigeix ​​cap a un antic temple del planeta Tython on Grogu pot utilitzar la Força per decidir el seu propi destí. També dóna la llança al Mandalorian.

El Mandalorian porta Grogu a l'antic temple de Tython i el col·loca sobre la pedra que la veu al centre. Grogu medita i està envoltat d’un camp d’energia protectora. Boba Fett aviat arriba amb el mercenari Fennec Shand, que el Mandalorian havia deixat prèviament per mort a Tatooine. Fett explica que l’armadura de Cobb Vanth li pertany, ja que el seu pare Jango era un fundador mandalorià. El Mandalorian accepta retornar l’armadura a canvi de la seguretat de Grogu, just quan Moff Gideon arriba i desplega soldats de tempesta. Fett, Fennec i Mandalorian rebutgen l'atac dels soldats de tempesta, durant els quals Grogu acaba de meditar i el camp d'energia que l'envolta desapareix. Gideon destrueix la cresta de la navalla des de l'òrbita abans de desplegar el seu droide Dark Troopers, que aconsegueix capturar a Grogu. Per complir el seu acord, Fett i Fennec prometen ajudar els mandalorians a recuperar Grogu. Viatgen al vaixell Esclau I de Fett a Nevarro i demanen ajuda a Dune per trencar el criminal Migs Mayfeld de la presó de la Nova República.

Dune utilitza les seves noves credencials com a mariscal de la Nova República per traslladar a Mayfeld, un eximperial, de la presó a la seva custòdia. Accepta ajudar a localitzar el creuer de Moff Gideon, però necessita accés a un terminal intern. Suggereix un centre de mineria imperial secret a Morak. Allà, Mayfeld i Mandalorian segresten un transport que transporta l'explosiu mineral rimoni i aconsegueixen arribar a la instal·lació minera malgrat els atacs de pirates locals. Aconsegueixen les coordenades de Gideon des de la terminal, però el Mandalorian es veu obligat a treure el casc davant d’altres per primera vegada des que va prestar el seu jurament Mandalorian. La parella s’enfronta a l’antic oficial de comandament imperial de Mayfeld, a qui Mayfeld mata quan s’alegra de les atrocitats comeses per l’Imperi a l’operació Cinder. Mayfeld i Mandalorian escapen amb l'ajut de Fennec, Dune i Fett. Dune decideix deixar anar Mayfeld. El Mandalorian envia a Gideon un avís de transmissió que ve a buscar Grogu, parafrasejant un discurs similar que Gideon havia pronunciat anteriorment.

L'esclau I desactiva un transbordador Imperial i The Mandalorian i Cara Dune embarcen i capturen al Dr. Pershing. A continuació, demanen l'ajuda de Bo-Katan i Koska Reeves, a canvi que Bo-Katan aconsegueixi el creuer de Gideon i el Darksaber. El grup utilitza la llançadora per apropar-se prou com per aterrar contra el creuer de Gideon, amb Fett fingint atacar-los a l'esclau I. Bo-Katan, Koska, Fennec i Dune lluiten a través de soldats de tempesta fins al pont del creuer. Mentrestant, el Mandalorian troba els Dark Troopers, amb prou feines derrota un d’ells amb la llança Beskar i expulsa la resta a l’espai. Lluita contra Gideon amb la llança i guanya, convertint-lo en el nou legítim propietari del Darksaber. Els Dark Troopers volen de nou a la nau i ataquen. Abans que estiguin aclaparats, arriba el Jedi Luke Skywalker i derrota fàcilment a tots els Dark Troopers. El Mandalorian dóna permís a Grogu per anar amb Skywalker i R2-D2 per completar el seu entrenament. Fett i Fennec viatgen al palau de Jabba a Tatooine, on Fett mata Bib Fortuna i pren el tron.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada