Bloc personal,

dilluns, 14 de desembre del 2020

Kimi to, nami ni noretara (2019) (Ride Your Wave - El amor está en el agua)

[963]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Masaaki Yuasa
Guió: Reiko Yoshida, Stephanie Sheh (adaptació anglesa)
Veus de doblatge: Ryôta Katayose, Rina Kawaei, Honoka Matsumoto

[ Animació, comèdia, drama ] 1h 35min

Sinopsi

IMDb (6,8):
“Una surfista i un bomber es troben i s’enamoren.”

Crítica

Una palla mental que caldrà tornar a veure…

Bàsicament perquè hi ha moments que m’he perdut totalment. Hi han tantes metàfores que no sé per on agafar-la. Oh, espera, m’estic confonent amb una altra… ;-) Ara en sèrio, no és cap cosa de l’altre món, però està força bé. És bastant digerible.

Resum (amb espòilers)

Hinako Mukaimizu, de 19 anys, es trasllada a una ciutat al costat de l’oceà per assistir a la universitat i gaudir de la seva afició, el surf, sense pensar molt en el seu futur. Quan el seu nou apartament es crema en focs artificials, és rescatada per Minato Hinageshi, un bomber de 21 anys amb un fort sentit de la justícia. Hinako se sent atret per la seva personalitat capaç i es relacionen quan comença a aprendre a navegar. Mentre els dos passen temps junts, s’enamoren. Tanmateix, després que Hinako li digui a Minato que les onades són les millors per fer surf durant la tempesta hivernal, va a fer surf durant la tempesta i s’ofega mentre rescata un motosquí.

Hinako està desconcertat per la seva mort i es trasllada a un apartament lluny de la platja. Un dia, s'assabenta que ell apareix a l'aigua cada vegada que canta "Brand New Story", una cançó que sovint cantaven junts. Mentre els altres no poden veure’l, Hinako i Minato tornen a passar temps, fins i tot en públic. Tot i això, a Minato se li recorda la seva pròpia mortalitat després d’adonar-se que no pot tocar físicament Hinako i quan el seu company de feina, Wasabi, li confessa. Li diu a Hinako que ha d'aprendre a seguir amb la seva vida, però Hinako es nega a acceptar-ho. Tanmateix, s’adona que confia massa en ell després d’aturar-lo per ascendir al cel.

Quan Hinako va a rendir-li un homenatge a casa de Minato, la seva germana Yōko li explica què va inspirar Minato a convertir-se en un bomber treballador. Hinako descobreix que va ser la persona que va salvar Minato d'ofegar-se quan eren més joves i, quan li desbloqueja el telèfon, llegeix el seu missatge de text redactat dient-li que "vagi per la seva pròpia onada". Es matricula en un curs de formació de socorristes amb l’esperança de deixar de dependre de Minato. Mentrestant, Yōko confessa a Wasabi, recordant-li que l'havia inspirat a tornar a l'escola quan va ser assetjada.

En el seu treball a temps parcial, Yōko escolta el mateix grup que va iniciar els focs artificials anteriors planejant fer-ho en un edifici abandonat que allotjava un gran arbre de Nadal. Hinako l’acompanya mentre recolzen el grup per recollir proves. Els focs artificials fan que es cremin edificis i arbres i Hinako i un Yōko ferit queden atrapats a la part superior. Hinako fa una crida a Minato, que envia una onada d'aigua cap amunt de l'edifici, apagant el foc. Hinako posa Yōko sobre un escut i el munta com una taula de surf per l’onada. Després d’intercanviar els comiats finals amb Yōko, Wasabi i Hinako, l’esperit de Minato ascendeix al cel.

El pròxim Nadal, Hinako, Yōko i Wasabi, aquests dos últims que ja estan sortint, visiten la torre del port de Chiba per celebrar que Hinako rebi la seva certificació de socorrista. Després de la sortida de Yōko i Wasabi, Hinako canta a una font, però Minato no apareix i signa trist; després, la torre llegeix un missatge que havia escrit per a ella l'any anterior i Hinako cau a les fonts i plora. Després, Hinako reprèn les seves tasques de socorrista i segueix navegant amb seguretat amb seguretat a la platja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada