Bloc personal,

dissabte, 8 de juliol del 2017

Star Trek: The Motion Picture (1979)




[503]

D’interès arqueològic només per friquis… ;-)



Lorem ipsum.



Deu anys després de l’emisió de l’últim capítol de la tercera i última temporada d’Star Trek: The Original Series amb els arxiconeguts personatges originals de la franquícia Kirk, Spock, McCoy, ‘Scotty’, Sulu, Uhura i Checov se li fa un rentat de cara, se li afegeixen algunes novetats, et voilà!, aquí tenim un interessant experiment sense desperdici. Una pel·lícula pesadeta en alguns detalls, en la que val la pena veure el pas dels anys en els protagonistes (no a tots els tracta prou bé… o massa malament), en la que l’Enterprise és sobrevalorada (o no… tot depén de l’opinió dels fans) i la nau alienígena és un catàleg d’efectes digitals barrejat amb maquetes ben aconseguides. A nivell d’efectes especials, en molts moments, m’ha semblat el clàssic collage de retallar i enganxar.

Com a mínim l’havia vista un parell de vegades anteriorment, però fins el moment en que s’explica perquè l’alienígena es fa dir V’Ger (és una sonda terrestre enviada a l’espai per recopilar informació interplanetària anomenada Voyager 6 –i té algunes lletres tapades…–).

Ara però, contextualitzem pel·lícules sci-fi del moment i coses d’interès bastant anteriors:

Amb aquesta contextualització surt bastant mal parada… ;-)

APUNTS: La nau amb la que operen en aquesta pel·lícula és la USS Enterprise NCC-1701, bastant similar a la seva predecessora, però més moderna i en el cos central inferior, on suposadament hi anava una gran antena de coure en la versió de la sèrie original (1966-69), apareix una espècie de rotor similar al dels avions en color blau. Els dos impulsors laterals de darrera també canvien substancialment de forma. En la imatge apareix en la part superior la NCC-1701 en la versió de la sèrie original (1966-69) i en la part inferior la versió de la primera pel·lícula (1979) la, també, NCC-1701.




IMDb (6,4):
“Quan una nau espacial alienígena d’enorme poder s’acosta a la Terra, el capità Kirk reprèn el comandament de la nau estelar Enterprise per tal d’interceptar, examinar i, amb sort, aturar l’intrús.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada