Bloc personal,

diumenge, 23 de juliol del 2017

Star Trek: The Original Series (1968-69) S03




[31]

Un abans i un després de…

Doncs aquí estem, 80 episodis (29+1 de la primera temporada, 26 de la segona i 24 de la tercera) i 5 pel·lícules després amb un bagatge en l’univers Star Trek acollonant… Només em queda, per acabar la saga Kirk-Spock-McCoy, la sisena pel·lícula. ;-)

A destacar el fet que la sèrie es va gravar en color, però les emisions i re-emisions durant molts anys encara que es puguessin fer en color, els aparells receptors eren en blanc i negre… i de baixíssima qualitat. Per la qual cosa el primer que sorprén ara és que tingui tanta qualitat.

Paral·lelament estic veient la primera temporada d’Star Trek: The Next Generation (1987-94) i la qualitat és bastant pitjor. Suposo perquè, a part de la falta de nou ripejat, la sèrie original d’Star Trek (1966-69) es va gravar en pel·lícula de negatiu (com si fos cinema) i les seqüeles següents en format vídeo.

També estic veient The Twilight Zone (1959-64) de només 7 anys abans que està gravada en blanc i negre, però també sobre negatiu, amb una qualitat del detall i tota la gama dels grissos que sembla mentida que no es pugui captar igual de bé el color… Sembla que, amb el pas dels anys, s’ha anat perdent qualitat.

M’ha agradat sobretot, a part de les històries (n’hi ha de molt bones i n’hi ha de molt dolentes), la il·luminació. Aquesta il·luminació que aconsegueix saturar el color, aquests fondos de planetes i la barreja de colors plans harmonitzant tota la gama cromàtica. Obviarem que gairebé tots els àliens siguin humanoides i gairebé tots els planetes habitables, respirables i amb terra sorrenca i les mateixes roques de 2 metres… ;-)

APUNTS: Aquests són la nau (USS Enterprise NCC-1701), la “jerarquia de colors“ de l’uniforme i les insígnies (que no comunicador encara) depenent de si són de comandament, ciència o enginyeria en aquesta sèrie i per les 3 temporades.



24 capítols de 50 minuts.



IMDb (8,4):
“El capità James T. Kirk i la tripulació de la nau estelar exploren la galàxia i defensen la Federació Unida de Planetes.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada