Bloc personal,

diumenge, 2 de febrer del 2020

Dark Shadows (2012)

[793]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Tim Burton
Guió: Seth Grahame-Smith, John August
Actors: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Eva Green

[ Comèdia, fantasia, terror ] 1h 53min

Sinopsi

IMDb (6,2):
“Un vampir empresonat, Barnabas Collins, és alliberat i torna a la seva casa pairal, on els seus descendents disfuncionals necessiten la seva protecció.”

Crítica

Em pensava que era més antiga i és bastant recent…

A hores d’ara és ja un clàssic. La pel·lícula no té més, però per qui li agradi el director està molt bé.

Resum (amb espòilers)

El 1760, el jove Barnabas Collins i la seva família acomodada van partir de Liverpool al Nou Món, establint la ciutat de Collinsport a Maine i la seva gran propietat, Collinwood. Quinze anys després, Barnabas fa avançar els avenços de la seva servent, Angelique, en secret una bruixa. Assassina els seus pares amb màgia fosca i maleeix Bernabé perquè "tot el que estima morirà". Sota l'encanteri, la seva núvia Josette cau d'un penya-segat fins a la seva mort; Barnabas es llança després d'ella però sobreviu, maleïda per Angelique fins al patiment etern com a vampir. Angelique gira la ciutat contra Bernabé i l’enterra viu.

El 1972, Maggie Evans, que té una semblança estranya amb Josette, viatja a Collinwood per ocupar el lloc de governant. Assumeix el nom Victoria Winters, i coneix els descendents de Collins disfuncionals: la matriarca Elizabeth; el seu germà Roger; la seva filla adolescent Carolyn; El fill petit de Roger, David, que creu que veu el fantasma de la seva difunta mare; i psiquiatre en viu. Hoffman. Aquella nit, Victoria és visitada pel fantasma de Josette.

Un tripulant de la construcció allibera sense voler Barnabas de la seva tomba; ell es disculpa amb la seva sang i es dirigeix ​​cap a Collinwood, perplejat per la tecnologia i la moda actuals que troba. Al palau, hipnotitza el cuidador Willie al seu servei i revela a Elizabeth que les llegendes del seu avantpassat perdut són certes. Barnabas demana unir-se a la família i mostra a Elizabeth els passatges secrets del senyor i el tresor amagat. Tot i prudent, ella l’introdueix a la família com a parent llunyà d’Anglaterra amb els plans de recuperar la fortuna de Collins.

Elizabeth i Barnabas utilitzen els seus poders de persuasió i el tresor familiar per restaurar la Collins Canning Company i Collinwood a la seva antiga glòria, ja que Barnabas s’adapta a la vida moderna i s’adapta a Victoria. Angelique, havent sobreviscut al llarg dels segles i ara propietària del marisc rival Angel Bay, segueix enamorada de Bernabé; Per protegir la Victòria, Barnabas abandona la luxúria d'Angelique i tenen sexe desafiant gravetat a la seva oficina. Després, un remordedor Barnabas torna a rebutjar l'amor d'Angelique.

Barnabas acull un "passant" a Collinwood per a tota la ciutat amb Alice Cooper com a animació. Es troba amb la Victòria, que revela que ha vist al fantasma de Josette tota la seva vida; els seus pares la van comprometre amb un asil, però es va escapar i es va atraure a Collinwood. Ella torna els afectes de Barnabas i es besen, davant la consternació d'Angelique.

El doctor Hoffman s’assabenta de la veritable naturalesa de Barnabas i ofereix drenar-se la sang a la recerca d’una cura. La descobreix utilitzant les transfusions per envellir-se i la mata. S'enfronta a l'avariciós Roger i li ofereix una elecció: convertir-se en un pare millor a David o deixar Collinwood amb prou diners per viure la seva vida en un altre lloc; Roger tria aquest últim. Desconcertat, David es veu gairebé impactat per una bola de discoteca que cau, però Barnabas el salva amb velocitat sobrenatural i fa foc a la llum del dia, revelant-se com un vampir a la llar impactada.

Desesperat, Barnabas es troba amb Angelique, que el condueix a confessar els seus assassinats i li exigeix ​​que s'uneixi a ella com a principal. Barnabas es nega, i torna a quedar atrapat en un taüt. Angelique destrueix la conservera de Collins i, amb un enregistrament de la confessió de Barnabas, fa un muntatge de la ciutat contra la família. David allibera Barnabas, que s'enfronta a Angelique a Collinwood. Lluiten i Angelique encanta la casa per girar-se contra la família, malgrat els esforços d'una Elizabeth i Carolyn que escopetava una escopeta, que s'exerceix com un home-gos. Angelique revela que era la responsable del llop que va mossegar a Carolyn com a infanta i de la mort de la mare de David i els pares de Bernabé. El fantasma de la mare de David incapacita a Angelique i la llar s’escapa del casal que crema. Angelique ofereix a Barnabas el seu cor, que es desmorona quan mor.

Va corrent cap al penya-segat i troba a Victoria, sense voler viure com a mortal amb ell, però ell es nega a convertir-la en vampira. Ella surt de la cinglera, i ell salta al seu darrere, mossegant-la mentre cauen a terra. Victoria es desperta als braços de Bernabé com a vampira, que es declara Josette, i s'abracen amb passió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada