Bloc personal,

dimarts, 18 de novembre del 2008

websiteoptimization.com; claus per un web eficient


M'ha agradat molt aquesta pàgina... que de fet no és una pàgina en sí (tot i que s'hi pot entrar), sinó que és una utilitat pròpia de Web Developer, una extensió de Firefox.

En les eines de Firefox, un cop instal·lada aquesta extensió, en un nivell diferent de les validacions de CSS i d'HTML, apareix el View Speed Report (Eines -> Web Developer -> Tools -> View Speed Report). Hem de tenir una pàgina concreta a analitzar oberta i seguir els submenús relacionats i és llavors quan et porta a websiteoptimization.com però analitzant-te la teva pàgina, mirant què va bé i què va malament, tamanys d'imatges, HTML, CSS, JavaScript, temps de descàrrega i, sobretot, què fa falta perquè estigui ben OPTIMITZADA!

En resum no diu res que no sabem, però al final, en les anàlisis i recomenacions, ve a dir que:
1.- TOTAL_HTML - És important que les pàgines que mostres siguin poques... i si no utilitzes els frames sempre en tindràs 1.
2.- TOTAL_OBJECTS - Aconsella utilitzar un màxim de 20 objectes per pàgina. Aconsella combinar, refinar i optimitzar objectes externs, reemplaçar rollovers gràfics per CSS de rollovers i sobretot utilitzar CSS per quasi tot... ;-) Lògic, no?
3.- TOTAL_IMAGES - Aconsella reduir al màxim el número d'imatges. I, com en el punt anterior, combinar, canviar i optimitzar els imatges. Canviar les imatges rollover per menús en CSS... CSS for ever! ;-)
4.- TOTAL_CSS - Utilitzar el mínim de CSS externs (que per definició estan a la capçalera, carreguen abans que el body i s'enmagatzemen a la cache). El que no sabia és que recomana posar els CSS al head i els JavaScript al final del body... ja averiguaré el per què...
5.- TOTAL_SIZE - Recomana un màxim de 100K per la pàgina d'inici... que 100K vol dir 20 segons en un mòdem de 56Kbps... i això vol dir adèu a la visita a la pàgina. Tot i que, qui té avui en dia un mòdem de 56K?
6.- TOTAL_SCRIPT - Recomana reduir els JavaScript externs a 2 com a màxim. I per suposat combinar, refer i optimitzar-los reduint-los al mínim. I, com deia abans, enlloc de posar-los externs, posar-los a dintre, al final del body... Serà qüestió de provar-ho, doncs.
7.- HTML_SIZE - Que l'HTML no passi dels 50K (= -10 segons en carregar la pàgina).
8.- IMAGES_SIZE - Reduir al màxim el tamany de les imatges. Aconsella no passar de les 50K... potser aquí es passen un pel, no? I que la més gran no faci més de1160 bytes... perl tema d'enviament de paquets a través de TCP-IP.
9.- SCRIPT_SIZE - Mínim tamany d'arxius JavaScript externs. Per sota de 20K. Aconsella optimitzar-los posant-los a la capçalera (aquí es contradiu amb el dit anteriorment) o substituir-los per menús CSS si cal. Per sota de 20K.
10.- CSS_SIZE - Mínim tamany d'arxius CSS externs. Per sota de 8K.
11.- MULTIM_SIZE - El mínim d'arxius multimèdia externs. Per sota de 10K.

Per molt que en sàpigues sempre s'aprenen coses noves. I com més n'aprens, prens més consciència de que saps tan poques coses...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada