Bloc personal,

dilluns, 25 de desembre de 2017

Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017)Direcció: Rian Johnson
Guió: Rian Johnson
Actors: Daisy Ridley, John Boyega, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Oscar Isaac[551]

Puc dir “quina puta merda!”?Rey ha viatjat amb el Falcó Milenari, conjuntament amb Chewbacca, a Ahch-To, el planeta on fins ara es mantenia amagat Luke Skywalker per donar-li l’espasa làser i demanar el seu ajut en la lluita contra la Primera Ordre. Luke, escaldat pels mals resultats amb Kylo Ren –Ben Solo–, no li fa cas.

Per la seva banda, la Resistència està evacuant el planeta on fins ara hi tenia la base, D’Qar, davant l’amenaça de tot un escuadró. Poe, ajudat per BB-8, enfronta ell solet tot l’escuadró per donar temps als últims evacuats. La princesa Leia –ara almirall– li diu de deixar-ho estar, però Poe insisteix en destruir el creuer més gran. Ho aconsegueix, però amb moltes baixes.

Aconsegueixen fugir a la velocitat de la llum, però en sortir-ne la Primera Ordre amb Snoke al capdavant, han aconseguit rastrejar-los, cosa –fins el moment– impossible. Disparen contra la nau principal i Leia surt disparada a l’espai, però amb La Força aconsegueix tornar a la nau. Queda inconscient.

Mentrestant a Ahch-To, Rey se les té amb Luke i comença a tenir visions directes amb Kylo fins el punt de tocar-se. Luke dona la seva versió de perquè Kylo va passar-se al costat fosc, però també Kylo li dona la seva versió.

Finn, veient el final de la Resistència, decideix fugir perquè quan torni Rey no es trobi aquest desastre. Una noia de manteniment que ha perdut la seva germana en l’últim bombardeig liderat per Poe, Rose, li ho impedeix. Finalment entre els dos acaben descobrint com eludir el rastreig a velocitat de la llum. Per això hauran de buscar un hacker en un planeta allunyat amb l’ajuda de BB-8. Després d’unes quantes empaitades, Finn, Rose, BB-8 i el hacker s’infiltren dins la nau gran d’Snoker per anul·lar el dispositiu de rastreig, però quan ho tenen tot a tocar de mà descobreixen que el hacker els ha venut a canvi de diners i una nau. Finn i Rose estan a punt de ser executats.

Mentrestant Rey ha rebut tres lliçons de Luke, però aquest s’ha acollonit veient el veritable poder de Rey. Quan acaben, Rey li torna a demanar ajuda, però Luke desisteix. Rey torna on s’està produint la batalla i s’infiltra dins la nau d’Snoke, però justament l’està esperant Kylo que la porta davant Snoke. Després d’uns estira i arronsa, i a punt de morir Rey en mans de Kylo, aquest fa un gir inesperat en els aconteixements i mata Snoke. Rey i Kylo lluiten conjuntament per sortir-ne vius i finalment Kylo li diu que l’acompanyi en el lideratge de la galàxia.

Al quedar Leia fora de combat i la majoria de líders morts, una nova vice-almirall es queda al comandament de la Resistència. Poe, que no li té confiança, comença a posar-hi pegues, fins que descobreix que estan evacuant la nau principal en naus petites que –suposadament també– no seran rastrejades. Poe s’amotina, però en l’últim moment Leia s’ha despertat i l’ha aturat, explicant-li la veritable estratègia. Però el que no saben és que la Primera Ordre els té a tots enganyats i comencen a destruir les naus petites.

La nova vice-almirall llença la nau gran a la velocitat de la llum contra la nau imperial d’Snoke, sacrificant-se però deixant-los tocats. Aquest incident salva la vida a Finn i Rose, i amb BB-8 al capdavant poden abandonar la nau. Tots es dirigeixen al planeta més proper, on la terra és vermella com la sang i està coberta per una capa de sal. Finn, Rose i BB-8 per una banda, Rey, Chewbacca i els pingüins taronja per una altra, la Resistència amb Poe i Leia per una altra, i per suposat Kylo Ren nou líder de la Primera Ordre.

La Resistència demana ajuda, però ningú ve al seu auxili. La Primera Ordre està a punt de destruir la porta d’accés al refugi dins la muntanya on es troben tots els supervivents de la Resistència, tot i que Finn, Rose i Poe intenten destruir el canó, però no serveix de res. En aquest moment apareix Luke Skywalker per ajudar-los. Surt de la porta ja destruïda i lluita mà a mà contra Kylo Ren, fins que es dona compte que en realitat Luke no ha abandonat el planeta: és una projecció hologràfica construïda amb La Força.

La lluita ha donat temps a la Resistència a trobar una sortida de la cova que està taponada per una muntanya de roques. Rey, amb La Força també, mou les roques i allibera tota la Resitència dins el Falcó Milenari davant la desesperació de Kylo Ren.Doncs això… O potser algun fanàtic se’m tirarà al coll dient-me que això és blasfèmia i lloada sigui la paraula del Senyor?

O estic perdent perspectiva de les coses –que també podria ser– o aquí no hi ha història, ni tensió entre els dos bàndols, ni res de res. Només es deixa portar per la història anterior i el fil argumental ja pre-escrit…

No, no i no. No m’ha agradat gens!ACTUALITZACIÓ: L’acabo de veure per segona vegada, amb una qualitat ja acceptable, i ja no em desagrada tant. Però igualment és una “puta merda”. He dit!IMDb (7,7):
“Rey desenvolupa les seves habilitats recentment descobertes amb l’orientació de Luke Skywalker que està inquiet per la força dels seus poders. Mentrestant, la Resistència es prepara per fer batalla amb la Primera Ordre.”

Cap comentari:

Publica un comentari