Bloc personal,

dilluns, 16 de juliol del 2018

The Wonderful Wizard of Oz (1910)

[616]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Otis Turner
Guió: L. Frank Baum (novel·la), Otis Turner
Actors: Bebe Daniels, Hobart Bosworth, Eugenie Besserer

[ Aventura, fantasia, curt-metratge ] 13min

Sinopsi

IMDb (5,7):
“Una versió primerenca del clàssic conte, basada més en l’escena musical de 1902 que en la novel·la original.”

Crítica

Un entreniment…

Amb menys de 15 minuts de durada, petites joies com aquesta que, la veritat, són bastant dolentes, però són entretingudes de veure perquè fa gràcia de veure què es feia en els teatres com a varietats musicals a principis del segle XX. Perquè d’això es tracta, de gravar en pel·lícula un musical de l’època.

Resum (amb espòilers)

A Kansas, Dorothy i Imogene, la vaca, són perseguides per una mula. Dorothy corre al camp i descobreix que l’espantaocells està viu. L’espantaocells comença a notar que s’acosta una tempesta i reuneix la mula, la vaca, el Toto –el gosset– i la Dorothy darrere d’un paller. Un tornado apareix a la part superior i s’emporta el paller ben lluny, deixant-ho caure al país d’Oz.

A Oz, el mag declara a la Ciutat Esmeralda que es retira de ser el governant i que coronarà a un nou líder. La bruixa malvada Momba apareix, ataca el bruixot i desapareix. Mentrestant, Dorothy juga amb Toto, mentre apareix el lleó. La bruixa bona Glinda decideix convertir a Toto en un autèntic protector que pot lluitar contra grans depredadors. Tot i que Toto es fa amic del lleó, és l’Espantaocells que troba la declaració del mag en un arbre.

El viatge segueix endavant i troben el l’home de llauna. L’engreixen i troben a Eureka, el gat. Quan entren a un bosc, Momba la Bruixa surt a la finestra quan els seus soldats surten de la casa, tots són capturats i conduïts a la presó de la bruixa. Dorthy tira aigua a Momba i la mata. Després de derrotar a la bruixa, els viatgers arriben a la Ciutat Esmeralda per a la festa de retirada del mag, que nomena rei a l’espantaocells i surt en un globus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada